Uyuşturucu ve kaçak puf sigara sokmak istedi... Teminata bağlandı

Kamalı Haber, 2 Eylül 2024

A
A

Güney Kıbrıs'tan aldığı uyuşturucuyu çamaşırının içinde, puf sigaraları aracında ülkeye sokarken yakalanan ve suçunu kabul eden zanlı, 30 bin TL nakdi teminatla serbest bırakıldı.

ZgotmplZ

Lefkoşa’da Güney Kıbrıs’tan aldığı uyuşturucu madde ve 104 adet elektronik sigarayla ülkeye giriş yapmak isterken yakalanan zanlı H.A. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, “kanunsuz uyuşturucu madde (metamfetamin) ithal ve tasarrufu ile gümrüksüz mal tasarrufu” suçlarından tutuklanan zanlının, 23 Ağustos'ta Lefkoşa’da bulunan Metehan Kara Giriş Kapısı'ndan ülkeye giriş yaparken, kullanımındaki araçta ve üzerinde yapılan aramada, iç çamaşırında yaklaşık 5,3 gram metamfetamin türü uyuşturucu madde ile aracında ise gümrüğe beyan edilmemiş toplam 104 adet puf sigara bulunarak emare alındığını söyledi. 

Tutuklanarak mahkemeye çıkarılan zanlıya verilen 9 günlük tutukluluk süresinde, uyuşturucu maddeyi bir şahıstan aldığını, bir kısmını başka bir şahsa vereceğini, bir kısmını ise içeceğini tespit ettiklerini aktaran polis memuru, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını, zanlının aleyhine getirilen 5 gram 292 miligram uyuşturucu alma, verme ve tasarrufu suçlarını kabul edip, davasına kabul yönünde cevap verdiğini söyleyerek, teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 400’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar