Uyuşturucudan yakalanan iki Afrikalı, 7 gün daha tutuklu bekleyecek

Kamalı Haber, 7 Haziran 2024

Güncelleme: 7 Haziran 2024

A
A

Araçta uyuşturucu ile yakalanan Zimbabweli öğrenci ve maddeyi aldığı şahsa, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle 7 gün ek tutukluluk verildi.

ZgotmplZ

Lefkoşa’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Zimbabwe uyruklu öğrenci P.T.K., Kamerunlu C.M.P. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Daha önce tutuklanan Libya uyruklu öğrenci A.B.M.’nin suçsuz olduğu anlaşılarak, serbest bırakıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlamasıyla tutuklandıklarını söyledi.

Polis, 4 Haziran 2024 tarihinde saat 12.30 raddelerinde, Cürümleri Önleme Şubesi'nde görevli bir ekip tarafından Lefkoşa'da, Küçük Kaymaklı Bölgesi'nde, ZPY 797 plakalı araç içerisinde şüpheli halde tespit edilen zanlı P.T.K.’nin tasarrufunda, yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

ALDIĞI KİŞİ DE BULUNDU

Suçüstü tutuklanan zanlıdan yapılan soruşturmada, söz konusu maddeyi, İsmail Beyoğlu Caddesi’nde bulunan bir apartmanda yaşayan C.M.P.’den aldığının tespit edildiğini açıklayan polis, zanlı P.’nin evinde yapılan aramada, 20 paket halinde satışa hazır 14 gram, evin yatak odasında ise 54 gram olmak üzere, toplam 68 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Sorgulanan P.’nin uyuşturucu maddeyi 3 Haziran’da whatsapp üzerinden iletişim kurduğu bir şahıstan 4 bin 500 Nijerya Narya’sı vererek 84 gram aldığını, 9 paketini paket başı 100 euroya başka şahıslara verdiğini söylediğini aktaran polis, uyuşturucu maddelerin analiz sonucunun beklendiğini kaydetti.

Polis memuru, P.’nin uyuşturucu verdiği şahısların arandığını, kamera görüntülerini inceleyeceklerini ifade ederek, zanlıların yedi gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların yedi gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar