Uyuşturucuyla yakalanan İranlı öğrenci tutuksuz yargılanacak

Kamalı Haber, 6 Haziran 2024

A
A

Tehlikeli sürüşten durdurularak, aracında içinde uyuşturucu bulunan öğütücü tespit edilen İranlı öğrencinin 25 bin TL nakit teminat şartıyla, tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da aracında uyuşturucu bulunan 25 yaşındaki İranlı öğrenci S.G., teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede, zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Lefkoşa’da 31 Mayıs 2024 tarihinde saat 17.00 sıralarında tehlikeli sürüş yaptığı için durdurulduğunu, zanlının aracında yapılan aramada metal öğütücü içerisinde bir gram hintkeneviri olduğu düşünülen madde ele geçirildiğini açıkladı.

Zanlının tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını, ele geçirilen maddenin analize, öğütücünün ise parmak izi inceleme şubesine gönderildiğini ifade eden polis, zanlının iki kez mahkemeye çıkarılarak, hakkında toplam 6 gün tutukluluk emri alındığını, analiz sonucuna göre zanlının tasarrufundaki öğütücünün içerisinde 590 miligram hintkeneviri tespit edildiğini açıkladı.

Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının İran vatandaşı ve üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, teminat talep etti.

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 25 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber1kefilin 400 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar