Viski, soğuk kahve ve prezervatifi kabul etti, sigarayı reddetti... Tutuksuz yargılanacak

Kamalı Haber, 7 Haziran 2024

A
A

Gönyeli'de marker hırsızlığından 11 gündür tutuklu bulunan zanlı, bugün teminata bağlandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli'de bir marketten farklı ürünleri çaldığı tespit edilen ve evinde yapılan aramada başka marketlere ait 100 kalem ürün bulunan R.R.A. 27 Mayıs'tan bu yana tutuklu olduğu soruşturma kapsamında bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, 16 Nisan - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gönyeli'deki bir markete müşteri olarak giden zanlının toplam değeri 15 bin 509 TL olan bir viski, iki soğuk kahve ve iki prezervatif çaldığını kaydetti.

Zanlının kamera görüntülerinden tespit edilip, tutuklandığını belirten polis, zanlının Girne’deki evinde gerçekleştirilen aramada da, 100 kalemden oluşan çok sayıda marketlerde satılan ürünün bulunduğunu belirtti.

Zanlının sorgusunda marketten viski ve soğuk kahveyi çaldığını beyan ettiğini söyleyen polis, 3 günlük ilk tutukluluk sürecinde zanlının annesinin evinde de arama yapıldığını ve market ürünleri tespit edildiğini anlattı.

18 AYRI MARKETE GİRİŞİ TESPİT EDİLDİ

Polis, ayrıca birçok kamera görüntüsü incelediklerini, zanlının 18 ayrı markete girişinin tespit edildiğini açıkladı.

Polis, zanlının 8 gün ek tutukluluk sürecinde ise Belça’dan iki paket sigara tütünü çaldığını belirlediklerini söyledi.

Polis, zanlının kendi ve annesinin evinde bulunan ürünlerle ilgili izahat veremediğini, Belça’dan hırsızlık yaptığını kabul etmediğini, sadece  Gönyeli'de faaliyet gösteren marketten 15 bin 509 TL olan bir viski, iki soğuk kahve ve iki prezervatif çaldığını beyan ettiğini aktardı.

Soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, davalarından hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 70 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 500’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise imza vermesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar