"Yaklaşmama" emrine uymayan kocaya 2 yıl hapis

Kamalı Haber, 21 Ağustos 2024

Güncelleme: 21 Ağustos 2024

A
A

Şubat ayında, mahkeme emriyle yaklaşmaması gereken eşinin evine zorla girerek, elinden telefonunu alıp kaçan sanığa 2 yıl hapis cezası verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da şubat ayında meydana gelen "soygun, geceleyin ev açma, kasti hasar, koruma emrine riayetsizlik, mülke tecavüz, sarhoşluk, rahatsızlık ve uygunsuz tavır ve hareket” suçlarından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Levent Kurtdağ hakkındaki dava karara bağlandı. Sanık iki yıl hapse mahkum edildi.
 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı okuyan Yargıç, Lefkoşa Aile Mahkemesi’nin "sanığın ayrılma aşamasında olduğu eşi K.K.’ye 200 metreden daha yakın bir mesafeye kadar yaklaşmaması" emrine rağmen, 10 Şubat 2024 tarihinde 68 miligram alkol tesiri altında eşinin Gelibolu’daki evine gittiğini söyledi. 

Sanığın yüksek sesle eşinin kapıyı açmasını isteyip, eşinin kapıyı açmaması üzerine, evin kapısına tekme atıp kilidi kırarak girdiği salonda, polisi aramaya çalışan eşinin elinde bulunan cep telefonunu zorla alıp kaçarak dava konusu suçları işlediğini açıklayan Yargıç, sanığın eve girdiği esnada 12 ve 14 yaşlarındaki çocuklarının da evde olduğunu, hem müştekinin hem de çocukların travma yaşamasına neden olduğunu belirtti.

Yargıç Candaş, sanığın işlediği soygun suçunun ömür boyu hapis öngören en ağır suçlardan olduğunu, geceleyin ev açma suçunun da 10 yıl hapis öngördüğünü kaydederek, öngörülen cezalardan suçların ne derece ciddi ve vahim olduğunun ortada olduğunu belirtti.

Sanık hakkındaki şikayetin devam ettiğini de kaydeden Yargıç, lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdikten sonra 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar