Yasa dışı Güney Kıbrıs'a geçip geri gelen zanlılar cezaevine gönderildi

12 Temmuz 2024

Güncelleme: 12 Temmuz 2024

A
A

Farklı zamanlarda, ülkeden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçip, daha sonra ülkeye girerken suçüstü yakalanan iki zanlı, tutuklu yargılanmak 2 ay süre ile cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Kaçak yollardan sınırı ihlal ederek Güney Kıbrıs’a gittikten sonra KKTC’ye geri gelen M.Ş.A. ile J.B. farklı bölgelerde suçüstü yakalanarak, Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Polis memurları Derviş Sadeli ile İbrahim Bulak zanlılarla ilgili olguları aktardı.

M.Ş.A. İLE İLGİLİ BULGULAR

Polis memuru Sadeli, M.Ş.A.’nın 23 Ağustos 2021 tarihinde Ercan Havalimanından KKTC'ye giriş yaptıktan sonra aynı gün saat 23.00 sıralarında Lefkoşa’da Yiğitler Burcu bölgesinden birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçip KKTC topraklarından izinsiz olarak ayrıldığını belirtti.

11 Temmuz 2024 tarihinde saat 13.30 sıralarında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na Piyade Bölüğü içerisinde KKTC'ye geçmek istediği esnada görevli askerler tarafından tespit edilerek suçüstü hali gereği tutuklandığını belirten polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının KKTC'de herhangi bir bağ ve bağlantısı bulunmadığını, serbest kalması halinde yargılamadan kaçabileceğini belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

J.B.'NİN BULGULARI

Polis memuru Bulak da, J.B.’nin 2024 yılı Nisan ayı içerisinde Akıncılar bölgesinden bilinmeyen bir yerden 1'inci Derece Askeri Yasak Bölgeyi ihlal ederek yetkili makamlardan izinsiz KKTC toprakları dışında kalan topraklara çıkış yaptığını belirtti.

Zanlının 8 Temmuz 2024 tarihinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden hareket ederek, Akıncılar bölgesinden 1'inci Derece Askeri Yasak Bölge'ye gizlice girip ihlal ettikten sonra KKTC topraklarına giriş yaparken, suçüstü hali gereği tutuklandığını belirten polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Yargıç, zanlıların 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar