YDP'nin kuruluş resepsiyonuna Tatar ile Üstel de katıldı

6 Ekim 2024

Güncelleme: 7 Ekim 2024

A
A

Yeniden Doğuş Partisi, 8. kuruluş yıl dönümünü düzenlenen bir resepsiyonla kutladı, Resepsiyona Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel de katıldı.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP), 8. kuruluş yıl dönümünü Lefkoşa’daki Concorde Hotel’de düzenlenen bir resepsiyonla kutladı. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel de katıldı.

TATAR: "KKTC'NİN TANITILMASI TEK HEDEFİM"

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında YDP ile aynı idealleri paylaştıklarını ifade etti. KKTC’nin tanınmasının görev süresindeki en önemli hedefi olduğunu vurgulayan Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu'nda federasyon seçeneğinin kapanmış olduğuna dair açıklamalarını hatırlatarak, KKTC’nin bu çözümün parçası olacağını belirtti. Tatar, KKTC devletinin geleceği için asla taviz verilmeyeceğini ve Türkiye’nin desteğiyle yeni siyasetin sürdürüleceğini kaydetti.

ARIKLI: "HEDEFİMİZ HÜKÜMETİN BÜYÜK ORTAĞI OLMAK"

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, konuşmasında partisinin 8 yıllık süreçte Meclis’te önemli bir yer edindiğini ve dört yıl boyunca hükümette yer aldıklarını belirtti. Yeni hedeflerinin hükümetin büyük ortağı olmak olduğunu söyleyen Arıklı, en az 15 milletvekili ve beş bakanlık talep ettiklerini vurguladı. Kıbrıs meselesinde iki devletli çözümün desteklendiğini belirten Arıklı, federatif çözümün Kıbrıs Türk halkı için bir ceza olacağını söyledi. Maraş’ın iskâna açılması gerektiğini de vurgulayan Arıklı, Türkiye ile savunma işbirliği anlaşması yapılması ve Türkiye’ye deniz ile kara üslerinin verilmesinin önemine dikkat çekti.

DİĞER KONUŞMACILAR

YDP Genel Başkan Yardımcısı Bertan Zaroğlu, YDP’nin kuruluşunun Kıbrıs Türk varoluş mücadelesinde dönüm noktası olduğunu ifade etti.

YDP Genel Sekreteri Erşaf Sabit Yılmaz, partisinin Ada’da Türk varlığını sürdürme davasında kararlı olduğunu söyledi.

Lefkoşa Milletvekili Talip Atalay, Parti’de birlik beraberliğin önemini vurguladı. Atalay, YDP’nin ülkenin imarcısı ve mimarı olmak için çalıştığını kaydetti.

Kadın Kolları Başkanı Doç. Dr. Figen Yaman ise YDP’nin Kıbrıs konusundaki duruşunu belirten karar metnini okudu. Metinde, iki devletli çözümün yegâne seçenek olduğu vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar