Yolsuzluktan tutuklanan Oğuz Köse görevden alındı

9 Temmuz 2024

Güncelleme: 9 Temmuz 2024

A
A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse görevden alındı. Köse, yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla tutuklu bulunuyor.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse bugün itibarı görevden alındı.

Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Köse, “Suç gelirlerinin önlenmesi yasasına aykırı hareket”, “Görevini kötüye kullanma” ve “İrtikap” suçlarından tutuklanmıştı.

BAKANLI HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPMAYACAK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hakkındaki soruşturmanın salimen tamamlanabilmesi için Bakanlığın, bu süreçte Polis Genel Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalıştığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız, yargıya müdahale olarak algılanmaması ve soruşturmanın salimen yürütülmesi amacıyla, Polis Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen soruşturma süresince herhangi bir açıklama yapmayacaktır.”

Açıklamada, “Yargıya olan saygımız ve adaletin yerini bulacağına olan inancımızla Bakanlığımız gerek soruşturma gerekse yargı sürecinde, hem Polis hem de mahkeme ile uyumlu çalışarak, adaletin yerini bulması için üzerine düşen görevi yapacaktır” denildi.

KÖSE HAKKINDA İDDİALAR NELER?

Polis, Köse hakkında mahkemede bazı iddialarda bulunmuştu.

HEDİYELER İSTEDİĞİ VE BASKI YAPTIĞI İDDİASI

Çalışma Bakanlığı'na işlemler için başvuran firmalardan hediyeler istediği, istediği ürünlerin markalarının fotoğraflarını firmalara gönderdiği, hediye vermeyenlere baskı yaptığı iddiası.

İşçi getirmek için başvuru yapan bir firmadan 1850 dolar değerinde dizüstü bilgisayar talep edip aldığı ve kişisel işleri için kullandığı iddiası.

EVİNDE BULUNAN YASAKLI ÜRÜNLER

Zanlının evinde yapılan aramalarda 168 bin TL değerinde 33 adet içki, 150 bin TL değerinde 52 adet puro ve bir otelden alınan 4 adet yastık bulunduğu.

CEZAİ İŞLEMDE GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA

Çalışma Dairesi müfettişleriyle birlikte bir inşaata denetim yaptığı, müfettişlerin 40 asgari ücret ceza yazmasına rağmen zanlının bu cezayı kayda almayıp, daha sonra firmaya sadece bir asgari ücret ceza kestirdiği iddiası.

EVİ UCUZA ALDIĞINA DAİR İDDİA

Zanlının bir firmadan 90 bin sterlinlik evi 50 bin sterline aldığına dair tanık ifadeleri temin edilmiştir.

İŞÇİ GETİRME İŞLEMLERİNİ HIZLANDIRMAK İÇİN PARA ALDIĞI İDDİASI

Portakal kesimi yapmak için ülkeye getirilen 440 kesim işçisinin işlemlerini hızlandırarak 50 bin sterlin aldığına dair bilgi edinildiği.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar