Yüksek sıcaklıklara iki gün ara

3 Temmuz 2024

A
A

Hava sıcaklığı, iki birkaç derece düştükten sonra yeniden yükselecek. Ayrıca, yarından itibaren iki gün toz zerreciklerinin ülkede hava kirliliği yaratması bekleniyor.

ZgotmplZ MYK Haber

Hava sıcaklığı birkaç derece düşecek ancak cumadan sonra yine 40’lara yükselecek.

Meteoroloji Dairesi, bölgenin alçak basınç sistemiyle sıcak ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisinde kalacağını açıkladı.

4 Temmuz – 10 Temmuz tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, söz konusu tarihlerde hava genellikle açık ve az bulutlu geçecek, yarın sabah saatleri yer yer sis görülecek.

En yüksek hava sıcaklığı periyodun ilk 2 günü iç kesimlerde 35 – 38, sahillerde 31 – 34,  diğer günlerde ise iç kesimlerde 38 – 41,  sahillerde 34 – 37 derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgarın, periyodun ilk günü Güney ve Batı yönlerden, diğer günlerde ise Kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman da kuvvetli esmesi bekleniyor.

TOZLU HAVA İKİ GÜN ETKİLİ

Diğer yandan Meteoroloji Dairesi, Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin yarın 12.00’den cumartesi 12.00’ye kadar bölgede hava kirliliği yaratmasının beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada, toza karşı hassasiyeti olan vatandaşlara tedbirli olmaları tavsiye edildi.

KKTC SAATLİK VE GÜNLÜK CANLI HAVA DURUMU, KIBRIS VE DÜNYA 7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ, ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDEKİ HAVA DURUMU, SICAKLIK, RÜZGAR NEM VE YAĞIŞ BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar