Zorlu Töre, Büyük Hun Türk Kurultayı’nda

9 Ağustos 2024

Güncelleme: 9 Ağustos 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Macar Turan Vakfı’nın davetiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Büyük Hun Türk Kurultayı’na katılmak amacıyla Macaristan’a gitti. Töre, Macaristan Parlamentosu’nda konuştu.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Macar Turan Vakfı’nın daveti üzerine bu yıl 9’uncusu düzenlenen Büyük Hun Türk Kurultayı’na katılmak amacıyla Macaristan’a gitti. Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Töre, Bugaç şehrinde gerçekleşecek kurultayın Macaristan Parlamentosu’nda düzenlenen açılış etkinliğine katıldı.

Töre’ye KKTC Budapeşte Temsilcisi Çağrı Kalfaoğlu ve temsilcilikte görevli 1. Sekreter Birsen İkizer Kalfoğlu eşlik etti.

Açılış etkinliğinde, Türk dünyasına mensup devlet ve topluluklardan parlamento ve sivil toplum kuruluşları da hazır bulundu.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen etkinlikte yer aldı.

Konuşmasında, Macar ve Türk halklarının dostluğuna vurgu yapıldığını ve Türk devletleriyle ilişkilerin artması gerektiği dile getirildiğini belirtti.

Töre, bazı konuşmacıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de gündeme getirdiğini ifade ederek, Türk devletlerinin temsilcileriyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Türk Devletleri ve Türk topluluklarının her geçen gün birbirini daha iyi tanıyacağını ve bunun da KKTC’nin önünü açacağını dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar