"Adada alınması gereken daha çok mesafe var"

3 Eylül 2024

Güncelleme: 3 Eylül 2024

A
A

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Barış Harekatı'nın ardından adada sağlanan huzur ortamının tüm dünya tarafından görülmesi gerektiğini, ancak alınacak çok mesafe olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda daha farklı bir statüye kavuşacağına inandığını" belirtti.

Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"TÜM DÜNYA TARAFINDAN GÖRÜLMELİ"

Kıbrıs Türkü'nün her alanda yanında olduklarını ve bu desteğin devam edeceğinin altını çizen Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) uluslararası alanda daha farklı bir statüye kavuşacağına inandığını, üzerinden 50 yıl geçen Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardından adada huzur ortamının sağlandığını ve bu durumun tüm dünya tarafından görülmesi gerektiğini kaydetti.

"ALINACAK DAHA ÇOK MESAFE VAR"

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 50 yıldır sağlanan bu huzur ve güven ortamının Kıbrıs Türkü'nü çok farklı bir noktaya taşıdığını, ancak alınması gereken daha çok mesafe olduğunu belirterek, 6 - 7 Eylül'de Kıbrıs'a gerçekleştireceği ziyarette sahada bazı projeleri görme ve muhataplarıyla görüşme imkanı bulacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar