Bahçeli: Öcalan gelsin, Meclis'te konuşsun, PKK'nın lağvedildiğini haykırsın

22 Ekim 2024

A
A

Bahçeli, "Terörist başının tecriti kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın." dedi.

ZgotmplZ

Türkiye'deki siyasi partilerden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında açıklamalarda bulundu, Bahçeli, terör örgütü PKK'nın hapiste bulunan lideri Abdullah Öcalan için çağrı yaptı.

Meclis'te Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) uzattığı elin günlerdir konuşulduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine değil ortak aklı çalıştırmaya, dürüst samimi adımlara, bin yıllık kardeşliği daha da kuvvetlendirmeye ihtiyacı vardır. Türkiye'nin sorunu Kürtler değil bölücü terör örgütüdür. Tek tek Kürt kardeşlerimin sorununu çözmek mecburidir." dedi.

"Hiçbir Kürt kardeşim sorun olarak gösterilemez." diyen Devlet Bahçeli, "Kürt sorunu var demek sorun bekleyenlerin yıkım bekleyenlerin ortak propagandasıdır. Türkiye asimilasyon politikasına tenezzül etmemiştir. Terörle mücadeleye ayrılan kaynaklar bölgeye ayrılsa işsizliğin gelir adaletsizliğinin nasıl ortadan kalkacağını her vatansever vatandaşımız tasdik edecektir." ifadelerini kullandı.

"ÖCALAN MECLİS'TE KONUŞSUN"

Konuşmasını, "Terör başka siyaset başkadır. İkisi arasında duvar örülmeden, silah dışlanmadan en başta Kürt vatandaşlarımız refah ve huzur mertebesine zor ulaşacaktır." sözleriyle sürdüren Bahçeli, İmralı Cezaevi'nde tutuklu olan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a şu çağrıda bulundu:

"Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey olmaz diyenlere de sesleniyorum. Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın. "


16 Şubat 1999'da, Kenya'da yakalanan ayrılıkçı terör örgütü PKK'nın kurucusu ve lideri Abdullah Öcalan, 28 Nisan 1999'da, Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesine göre "vatana ihanet" suçu gereğince hakkında idam cezası istendi. "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçuyla 29 Haziran 1999'da idama mahkûm edildi. Avrupa Birliği'ne uyum yasaları gereğince cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. Bugün 75 yaşında olan Öcalan, o günden bu yana İmralı Cezaevi'nde hapis yatıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar