"Bu bayrağın Marmara Denizi'nin göz bebeğinde işi nedir?"

2 Eylül 2024

Güncelleme: 2 Eylül 2024

A
A

Türkiye'nin Tekirdağ ilinde düzenlenecek olan yelken yarışlarında katılımcı ülke bayrakları arasında Türkiye'nin tanımadığı Rum Yönetimi bayrağının da bulunmasına, Mavi Vatan kavramı teorisyeni Cem Gürdeniz tepki gösterdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye'nin Tekirdağ ilinde düzenlenen ve bugün başlayacak 8'inci Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları'nın açılış töreni dün gerçekleştirildi.

Türkiye Yelken Federasyonu, Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü işbirliğinde 9 ülkeden 29 kulüp ve 185 sporcunun katıldığı organizasyonun açılışı nedeniye Rumeli İskelesi'nde tören düzenlendi.

Yarışın katılımcı ülkeleri arasında Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) de yer aldı. 

Açılış töreninde diğer ülke bayrakları arasında Rum Yönetimi bayrağının da yer almasına, Emekli Tümamiral, Yazar ve Mavi Vatan'ın isim babası ve teorisyeni Cem Gürdeniz tepki gösterdi.

Gürdeniz, Tekirdağ'da yapılacak olan yelken yarışlarının açılış töreninde Kıbrıslı Rumların bayrağının yer aldığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin tanımadığı bu devletin bayrağını taşıyan gemilerin dahi limanlara alınmadığını belirtti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu ülkenin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) uluslararası diplomasi alanında muhatap kabul edilmediğini belirten Gürdeniz, "O zaman bu bayrağın Marmara Denizinin gözbebeğinde işi nedir?... Aynı şey Yunanistan’da olsa şüpheniz olmasın yer yerinden oynardı." ifadelerini kullandı.

Cem Gürdeniz'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Sosyal medyadan öğreniyoruz. Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Yelken Kulübü ve Yelken Federasyonu işbirliği içinde 7'nci Süleymanpaşa Optimist Kupası yarışlarında Kıbrıslı Rumların bayrağı açılış töreninde yer almış. Türkiye Cumhuriyeti bu devleti tanımıyor. Bu bayrağı taşıyan gemileri dahi limanlarımıza almıyoruz. Hiç bir uluslararası diplomasi alanında bu ülkeyi muhatap kabul etmiyoruz. O zaman bu bayrağın Marmara Denizinin gözbebeğinde işi nedir? Tabi ki yelken sporunu geliştirmemiz, dünyada söz sahibi olmamız gerekiyor ancak tanımadığımız ve gözbebeğimiz yavru vatan KKTC ile henüz bir barış anlaşmasının bile mevcut olmadığı bir sahte devleti bu yarışa davet ediyoruz? Aynı şey Yunanistan’da olsa şüpheniz olmasın yer yerinden oynardı."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar