Erdoğan'dan Merih kararına değerlendirme: Gerekli adımlar atılıyor... Maça gitme kararımızı verdik

5 Temmuz 2024

Güncelleme: 5 Temmuz 2024

A
A

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TC Dışişleri Bakanlığı, UEFA'nın, Türk milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maçtan men cezasına tepki gösterdi.

ZgotmplZ

UEFA Disiplin Kurulu'nun, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle Türkiye A Milli futbolcusu Merih Demiral'a verdiği iki maç cezaya Türkiye'den tepkiler gelmeye başladı.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, UEFA’nın milli futbolcu Merih Demiral kararını değerlendirerek, "Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi. Gerekli adımlar atılıyor..." dedi.

"MAÇA GİTME KARARIMIZI VERDİK"

Milli futbolcu Merih Demiral'ın çeyrek final maçındaki bozkurt işaretine ilişin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şunları söyledi:

"Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi. Bunun üzerine de malum Dışişleri Bakanlığımız bunların yetkililerini çağırdılar, gerekli adımlar da buna göre atılıyor. İnşallah bütün mesele cumartesi günü, biz sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik."

Diğer yandan, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da, konuyla ilgili açıklama yaparak, UEFA'nın Merih Demiral'a verilen iki maçtan men cezasını esefle karşıladıklarını belirtti.

Kararın tüm vatandaşlarda derin bir hayal kırıklığı yarattığının ifade edildiği Bakanlık açıklamasında, spor karşılaşmalarının ülkeleri yakınlaştırmak için tertiplendiği, ancak kararın, "Avrupa ülkelerindeki yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirdiği" kaydedildi.

TC Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Milli Futbolcumuz Merih Demiral’a Verilen Ceza Hk.

UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz.

Uluslararası spor karşılaşmaları toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak için tertip edilmektedir.

Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yaratan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir."

UEFA'dan yapılan açıklamada da, "spor etkinliklerinde sportif olmayan nitelikteki davranışlar sergilediği, futbol sporunun itibarını zedelediği ve genel davranış ilkelerine aykırı davrandığı" gerekçesiyle Merih Demiral'a iki maçtan men cezası verildiği belirtilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar