"Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendiriyor"

2 Eylül 2024

Güncelleme: 2 Eylül 2024

A
A

TC Dışişleri Bakanlığı, Netflix dizisine ilişkin, gerçekleri farklı yansıtan bu tür nafile girişimlerin, Türkiye'nin milli dava Kıbrıs konusundaki mücadele azmini daha da güçlendirdiği açıklaması yaptı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Türk askerini karalayan Güney Kıbrıs yapımı bir diziyi yayınlayacağını duyuran dijital platform Netflix'e Türkiye Cumhuriyeti (TC) Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi.

TC Dışişleri Bakanlığı, dijital platformda yayınlanacak "Famagusta" dizisiyle ilgili, "Tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına hizmet etmektedir." ifadesini kullandı.

Bakanlık, X sosyal medya platformundan konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

"Dijital bir platformda yayınlanacak olan 'Famagusta' adlı dizi, tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kara propagandasına hizmet etmektedir." ifadesinin yer aldığı paylaşımda, dizinin 1963-74 yılları arasında gözlerini kan bürümüş Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil ettiği belirtildi.

Paylaşımda, "Gerçekleri olduğundan farklı yansıtmaya dönük bu tip nafile girişimler, Milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir. Kıbrıs gazilerimizi saygı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." değerlendirilmesine yer verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar