Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı YRP'den istifa etti

2 Eylül 2024

Güncelleme: 3 Eylül 2024

A
A

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. AKP'ye geçeceği konuşulan Gülpınar ile birlikte Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili dahil 9 kişi de YRP'den istifa etti.

ZgotmplZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa ettiğini ve yoluna bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı. Gülpınar’ın AKP’ye geçeceği iddiaları gündeme gelirken, kendisi yaptığı açıklamada, YRP ile istişare ederek istifa kararı aldığını ve çözemedikleri bazı sorunların çalışmalarını engellediğini ifade etti. Gülpınar, partisiyle uyum sorunu yaşadığını ve bu durumun çalışmalarını olumsuz etkilediğini vurguladı.

İSTİFALAR ZİNCİRLEME DEVAM ETTİ

Gülpınar’ın istifasının ardından, Yeniden Refah Partisi’ne mensup birçok belediye meclis üyesi de partiden ayrılmaya başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkanvekili Ahmet Oruç'un da aralarında bulunduğu toplam 9 meclis üyesi istifa etti. İstifa eden meclis üyeleri şunlar: Ahmet Oruç, Sait Ağan, Cuma Demir, Osman Kaya, Mehmet Alak, Mehmet Şık, Celal Yeten, Ahmet Yıldız, ve Şavak Açar. Bu istifalar, YRP içinde bir istifa dalgası yaratarak partide ciddi bir sarsıntıya yol açtı.

ERBAKAN: BİLGİM YOK

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, istifadan kendisinin bilgisi olmadığını söyledi.

Sözcü televizyonuna konuşan Erbakan, partisindeki belediye düzeyindeki istifaların arkasında iktidarın baskısı karşısında "güçlü duramama" olduğunu savundu.

AKP'YE GEÇİŞLER DEVAM EDİYOR

Gülpınar’ın istifası, AKP’ye katılımların yoğunlaştığı bir döneme denk geldi. AKP'nin 23. kuruluş yıldönümünde düzenlenen programda, partiye 2 milletvekili ve 15 belediye başkanı katılmıştı. Bu isimler arasında YRP’den seçilen Adana Feke İlçe Belediye Başkanı Cömert Özen, Samsun Ayvacık İlçe Belediye Başkanı Refahattin Şencan, Ordu Çaybaşı İlçe Belediye Başkanı Mesut Karayiğit ve Muş Bulanık İlçesi Yoncalı Belde Başkanı Fehim Kaya da yer almıştı. Bu katılımlar, AKP'nin son dönemde muhalefet partilerinden önemli transferler yaptığını gösteriyor.

Kasım Gülpınar’ın istifası ve sonrasında yaşananlar, Yeniden Refah Partisi içinde çözülmelerin başladığına işaret ederken, AKP’nin bu süreçteki etkin rolü dikkat çekiyor. Gülpınar ve diğer istifa edenlerin yol haritası ise merak konusu olmaya devam ediyor.

SEÇİMDEN ÖNCE AKP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) 4 dönem milletvekilliği yapan Gülpınar, 31 Mart'taki yerel seçimler öncesi AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesiyken, partiden istifa etmişti.

Bir dönem Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olarak da görev yapan Gülpınar’ın istifasının temel nedeni ise, AKP’nin dönemin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü yeniden aday göstermesiydi.

Yeniden Refah'a geçen Gülpınar bu partiden aday olmuş ve yerel seçimlerde yüzde 38,87 oyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

Ancak Gülpınar, yeni partisinde yaklaşık 6 ay kaldı ve bir kez daha istifa kararı aldı.

Yeniden Refah, son yerel seçimlerde iki il (Şanlıurfa ve Yozgat), 33 ilçe ve 14 beldede belediye başkanlığı kazanmıştı.

AKP'nin kuruluş yıldönümünde, yerel seçimlerde Yeniden Refah'dan belediye başkanı seçilen 8 kişi AKP'ye geçmişti.

Gülpınar ise kısa süre önce AKP'ye katılacağı iddiaları üzerine "Vatandaş bizi nerede görmek isterse orada oluruz" demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar