Yaşar Güler, 20 Temmuz'da Kıbrıs'ta

2 Temmuz 2024

Güncelleme: 2 Temmuz 2024

A
A

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'inci yıl dönümü etkinliklerine katılacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin, Bakan Yardımcılarının ve birlik komutanlarının katıldığı videokonferans toplantısı gerçekleştirildi.

Güler, toplantıda, terörle mücadele başta olmak üzere devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı ve talimatlar verdi.

Bakan Güler, toplantıdaki konuşmasında, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılacaklarını söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'inci yıl dönümü etkinliklerine Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'de katılıyor.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI

Kıbrıs Türk'üne uzanan eli durdurdukları Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümünü 20 Temmuz'da kutlayacaklarını anımsatan Güler, şunları kaydetti:

"Garantör ülke olarak uluslararası hukuk çerçevesinde icra ettiğimiz bu harekatın ne kadar haklı ve gerekli olduğu, oluşan ve günümüze değin süren güvenlik ortamından anlaşılmaktadır. Adada iki devletli çözüme yönelik duruşumuz ve soydaşlarımıza verdiğimiz destek sürecektir. Tüm bu yoğun faaliyet akışı içerisinde kahraman Mehmetçik, ülkemizin hak ve menfaatleri ile asil milletimizin huzur ve güvenliği için kendisine verilen her türlü görevi yerine getirmeye azim ve kararlılığı içerisindedir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar