Yaşar Güler: Kıbrıs için devamlı hazırız

19 Eylül 2024

Güncelleme: 20 Eylül 2024

A
A

Gaziler Günü nedeniyle konuşan Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin haklarını her koşulda savunmaya devam edeceğini, provokatif söylem ve eylemlerin güvenlik ortamına zarar verdiğini ifade etti.

ZgotmplZ

Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gaziler Günü kapsamında Milli Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu. Törende, Türkiye'nin milli çıkarlarının savunulmasındaki kararlılığını vurgulayan Güler, Kıbrıs meselesine ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de değindi.

Güler, Türkiye'nin Kıbrıslı Türklerin haklarını her koşulda savunmaya devam edeceğini, bölgedeki üçüncü tarafların girişimlerini yakından izlediklerini ve bu tür durumlar karşısında kendi inisiyatiflerinin daima hazır olduğunu belirtti. Ada'da provokatif söylem ve eylemlerin güvenlik ortamına zarar verdiğini ifade ederek, çözüm üretmeyen bu yaklaşımların kimseye fayda sağlamayacağını dile getirdi. 

Milli Savunma Bakanı ayrıca, Türkiye'nin bağımsızlığı ve güvenliği için ordunun güçlü olması gerektiğini, bunun yerli ve milli savunma sanayisiyle mümkün olduğunu vurguladı. Türkiye'nin savunma sanayisinde teknolojik yeniliklerle Silahlı Kuvvetlerini güçlendirdiğini ve bu ürünlerin operasyon sahalarında etkin bir şekilde kullanıldığını belirtti.

Törende, gazilerin ve şehitlerin Türk milletinin bağımsızlığındaki büyük rolüne dikkat çeken Güler, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve Türkiye'nin hem bölgesel hem de küresel meselelerde güçlü bir aktör olmaya devam edeceğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar