YRP'li Bekin'e göre Kıbrıs'ta, iki devletli çözümden başka yol yok

17 Ekim 2024

A
A

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm dışındaki seçenekleri "çözümsüzlük" olarak nitelendirerek, ABD'nin bölgedeki enerji kaynaklarını kontrol altına alma isteğine dikkat çekti.

ZgotmplZ

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm dışındaki seçenekleri "çözümsüzlük" olarak nitelendirdi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Bekin, Doğu Akdeniz'in artan jeopolitik ve jeostratejik önemine vurgu yaptı. Bölgedeki hidrokarbon ve doğal gaz kaynaklarının, küresel güçlerin Kıbrıs'a olan ilgisini artırdığını ifade eden Bekin, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile yakın ilişkilerine dikkat çekti. ABD'nin bölgedeki enerji kaynaklarını kontrol altına alma isteği olduğunu belirtti.

Bekin ayrıca, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gemilerini geri çekmesinin, Yunanistan ve GKRY ile birlikte hareket eden ABD ve AB'ye avantaj sağladığını savundu. İsrail'in saldırgan tutumuna ve ABD'nin Güney Kıbrıs'a askeri yığınak yapmasına dikkat çeken Bekin, bu durumun bölge barışı için tehlikeli olduğunu söyledi.

Federal çözümün Kıbrıs Türklerine fayda sağlamayacağını belirten Bekin, KKTC'nin Türk ve İslam dünyası tarafından tanınmasının önemine vurgu yaptı ve Kıbrıs konusunda sadece iki devletli çözümün çözüm olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar