3 gram uyuşturucuya 2 ay hapis

19 Eylül 2024

A
A

Ercan'da 3 gram uyuşturucuyla yakalanan İngiliz'e 2 ay hapis cezası verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havalimanı'nda uyuşturucuyla yakalanan İngiliz vatandaşı David James Sutton hakkındaki dava bugün karara bağlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık 2 ay hapse mahkum edildi.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, kıdemli yargıç Vedia Berkut Barkın ve yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Başkan Cemaller okudu.

Ülkeye tatil amacıyla gelen sanığın uyuşturucuyla yakalandığını belirten Cemaller, sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucunun az miktarda olduğunu ifade ederek, ticari veya satış amacıyla değil kendi şahsi kullanımı için tasarruf ettiğini belirtti.

Başkan, sanığın 31 Temmuz 2024 tarihinden beri cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu ifade etti.

Uyuşturucu suçlarının ciddi ve yargın suçlar olduğunu kaydeden Füsun Cemaller, bu tür suçlara caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtirken, her davanın kendine has olgularının da dikkate alınması gerektiğine değindi.

Başkan Cemaller, sanığın ticari amaç gütmemesini, cezasını ülkesinden uzakta çekecek olmasını, davasını kabul etmesini lehine değerlendirdiklerini ifade ederek, 2 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

27 Temmuz 2024 sabahı Ercan Havalimanı'ndan ülkeye gelen İngiliz vatandaşı David James Sutton'un valizinde detektör köpek Köpük’ün tepki vermesi üzerine yapılan aramada 3 gram hint keneviri bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar