ABD’de “Yeşil kart” yeniden devrede

25 Şubat 2021

Güncelleme: 25 Şubat 2021

A
A

Joe Biden yeşil kart uygulaması ve yabancı işçilerin ülkeye girişlerini kısıtlama kararını kaldırdı.

ZgotmplZ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Donald Trump döneminde “Yeşil kart” (Green Card) ve geçici yabancı işçilerin vizeleri için getirilen kısıtlamaları kaldırdı.

Biden, yayımladığı bildiride, ABD'de yaşama ve çalışma izni sağlayan yeşil kart üzerindeki kısıtlamaların ABD'nin çıkarlarına hizmet etmediğini ve ABD ekonomisine zarar verdiğini belirtti. ABD Başkanı, Trump tarafından getirilen yasakların aile birleşimlerini engellediğini ifade etti.

Eski başkan Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yol açtığı işsizliği gerekçe göstererek "ABD vatandaşlarını korumak amacıyla" geçen yıl yeşil kart uygulamasını ve yabancı işçilerin ülkeye girişlerini kısıtlama kararı almıştı.

GREEN CARD NEDİR?

Resmi adı “Permanent Resident Card” (Daimi Oturma İzni) olan “Yeşil kart”, ABD vatandaşı olmayan kişilerle onların eş ve 21 yaşın altındaki bekar çocuklarına ABD’de ömür boyu oturma ve çalışma izni veren resmi bir belge. Her yıl başvuranlar arasında kurayla belirlenen kart sahipleri oy kullanmak, mahkemede jüri üyeliği yapmak ve ABD pasaportu almak dışında ülkedeki tüm haklardan yararlanabiliyorlar. Çekilişe ABD'ye hiç göç vermeyen ya da az göç veren ülke vatandaşları katılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar