ABD, Gazze'ye yardım için İsrail'e 30 gün süre verdi

15 Ekim 2024

Güncelleme: 16 Ekim 2024

A
A

ABD yönetimi, İsrail'e Gazze'ye yönelik insani yardımı artırması için mektup göndererek, askeri yardımlarının bir kısmının kesilebileceği uyarısında bulundu.

ZgotmplZ AA

Amerikan yönetimi, Gazze'deki insani durumu iyileştirmek için İsrail'e güçlü bir uyarıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in imzalarıyla 13 Ekim'de gönderilen mektupta, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardımın artırılması için 30 gün süre tanındığı belirtiliyor.

Bu süre içinde gerekli adımların atılmaması durumunda, ABD'nin askeri yardımlarının bir kısmının kesilebileceği vurgulanıyor.

Bu mektup, Biden yönetiminin İsrail'e bugüne kadar yaptığı en güçlü yazılı uyarı olarak nitelendiriliyor.

Gazze'deki 1.7 milyondan fazla yerinden edilmiş kişinin dar bir alanda sıkışmış olması ve ciddi bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya bulunması gibi sorunlar da vurgulanıyor.

ABD'nin, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarını sürdürmesi ve artan insani kriz karşısında endişeleri giderek derinleşiyor.

İsrail'e, bu ay içinde insani yardım konusunda acil ve sürekli önlemler alması çağrısında bulunan mektup, ABD'nin İsrail'e sağladığı askeri yardımın geleceğiyle ilgili önemli bir uyarı niteliğinde.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da düzenlenen bir konferansta İsrail'e yönelik ekonomik, askeri ve siyasi yaptırım çağrısında bulundu. Fidan, İsrail'in boykot edilmesi gerektiğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar