"Adalet caydırıcı ceza vermek için daha kaç çocuğun ölmesini bekliyor?"

27 Eylül 2024

A
A

Türkiye’de görülen deprem davalarında hala olası kastla sonuçlanan bir emsal olmadığına vurgu yapan Ruşen Yücesoylu Karakaya, “Daha kaç tane insan, daha kaç tane çocuk ölecek de caydırıcı cezaları verecek adalet?” diye sordu.

ZgotmplZ

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı ve Adıyaman'daki İsias Otel’de yaşamını yitiren Selin’in annesi Ruşen Yücesoylu Karakaya, Türkiye’de görülen deprem davalarından çıkan kararlara tepki gösterdi.

Hala olası kastla sonuçlanan bir dava olmadığına vurgu yapan Karakaya, “Daha kaç tane insan, daha kaç tane çocuk ölecek de caydırıcı cezaları verecek adalet?” diye sordu.

MYK Haber’e konuşan Ruşen Yücesoylu Karakaya, şunları söyledi:

“Bizim canlarımızın bizden alınmasından bahsediyoruz ve deprem davalarında hâlâ daha olası kast kararı yok. Bilinçli taksirle 3-5 yıl yattıktan sonra çıkıyorlar ve hayatlarına devam ediyorlar, bina yapmaya devam ediyorlar.

Bugün sabah Twitter'da okudum. (Kahramanmaraş) Ebrar sitesinin yapımındaki müteahhit şöyle bir cümle kullandı; “Ben ne anlarım bina yapmaktan, ben öğretmenim.” dedi ama belgelerde imzası var. Görevine iade edilmiş yani öğretmenliğe geri dönmüş ve Ebrar sitesinde 400 kişi hayatını kaybetti. Ne olmasını bekliyorlar daha? 50 bin küsür ve daha fazla insan hayatını kaybetti, umursuzlukla, sorumsuzlukla yapılan binalardan dolayı ve hâlâ daha caydırıcı cezalar verilmiyor. Daha kaç tane insan, daha kaç tane çocuk ölecek de caydırıcı cezaları verecek adalet?”

EBRAR SİTESİ'NDE NE OLDU?

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi'nde bulunan Ebrar Sitesi'nde 18 blok yıkıldı en az bin 400 kişi yaşamını yitirdi.

11 Temmuz 2024 tarihinde Kahramanmaraş 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen L Blok duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet Doğan ve sanık Tevfik Tepebaşı'na yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiriyle tahliyelerine karar vermişti. Davaları ayrı ayrı görülen Ebrar Sitesi'nde, bu kararla L Blok'tan tutuklu sanık kalmamıştı.

Ebrar Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Doğan tahliye edildikten sonra bu eğitim yılıyla birlikte öğretmenlik görevine iade edildi. Doğan, Kahramanmaraş Cumhuriyet Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde felsefe öğretmeni olarak göreve başladı.

Ebrar Sitesi'nde yakınlarını kaybedenlerin aileleri, "Bu nasıl bir hak, hangi vicdanla bu insana çocuklarımız emanet ediliyor? Vicdan nerede, adalet nerede? Ahmet Doğan'ın mesleğe iade edilmesi öldürdüğü öğretmenlere hakarettir ve yok saymaktır. Ebrar Sitesi aileleri olarak acilen bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz." diyerek tepki gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar