Adıyaman’da ''Şampiyon Melekler'' adına teknoloji sınıfı açıldı

21 Ekim 2024

Güncelleme: 22 Ekim 2024

A
A

Yarın görülecek İsias davasının 4'üncü duruşması için Adıyaman'a giden heyet, ilk olarak Adıyaman Merkez Vatan İlkokulu’nu ziyaret ederek bugün açılan “Şampiyon Melekler” teknoloji sınıfını inceledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

İsias Otel davasının yarın (22 Ekim Salı) görülecek dördüncü duruşmasına katılmak için Şampiyon Melekler'in aileleri ile siyasiler, avukatlar ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik heyet Adıyaman'a ulaştı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, ilk olarak Adıyaman Merkez Vatan İlkokulu’nu ziyaret etti.

Heyet, Vatan İlkokulu’nda “Şampiyon Melekler” adına yapılan ve bugün açılışı gerçekleştirilen teknoloji sınıfını inceledi.

Açılış töreninde duygusal anlar yaşanırken, çocukların ilk kez bilgisayarla tanışmasının mutluluğu paylaşıldı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve beraberindeki heyet, Vatan İlkokulu’na kitap bağışında da bulundu.

“Şampiyon Melekler” teknoloji sınıfı, Fehmi Turgay’ın önderliğinde Ataköy Halk Oyunları Spor Kulübü tarafından İstanbul’da düzenlenen bağış gecesinden elde edilen gelirle oluşturuldu.

Açılışta konuşan okul yöneticileri, yeni teknoloji sınıfının Adıyaman halkı için özel bir anlam taşıdığını vurgulayarak, öğrencilerin eğitiminde önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Açılışta Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da yer aldı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve beraberindeki heyet, Vatan İlkokulu’na kitap bağışında bulundu.

Dernek, Fehmi Turgay’ın önderliğinde Ataköy Halk Oyunları Spor Kulübü tarafından İstanbul’da düzenlenen bağış gecesinden elde edilen gelirle “Şampiyon Melekler” teknoloji sınıfını oluşturdu.

Açılışta konuşan okul yöneticileri, yeni teknoloji sınıfının Adıyaman halkı için özel bir anlam taşıdığını vurgulayarak, öğrencilerin eğitiminde önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. Açılışta duygu dolu anlar yaşanırken, çocukların bilgisayarlarla tanışması, katılımcılar arasında sevinçle karşılandı.

Açılışta Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da yer aldı.

DAVA SÜRECİ…

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 3-6 Ocak’ta, ikinci duruşması 26 Nisan’da, üçüncü duruşması ise 12 Haziran’da yapılmıştı.

İlk duruşmada aileler, sanıklar, tanıklar dinlenmiş, avukatlar savunmalarını yapmıştı. Dört gün süren ilk duruşma ardından, tek gün görüşülen ikinci ve üçüncü duruşmada, mahkeme ara kararlar almıştı.

İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan’da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmüş ve 72 ölü, 8 yaralı olan ana dosya ile 2 yaralının daha olduğu ek dosya birleştirilmişti.

Mahkeme ikinci duruşmada, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına, 8 sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına, ayrıca Gazi Üniversitesi dışında mümkünse teknik bir üniversiteden yeniden bilirkişi raporu talep edilmesine karar vermişti. 

28 Mayıs’ta Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileriyle ilgili soruşturma izni vermişti.

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu’nun gerekçeli kararına göre, yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki; Ruhsat Büro Teknisyeni, Ruhsat Büro Şefi, İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma başlatılması emredilmişti.

Adli tatil öncesinde 12 Haziran’da yapılan üçüncü duruşmada ise mahkeme, Grand İsias Otel'le ilgili yeni bir bilirkişi raporunun 9 Eylül Üniversitesi tarafından yeniden hazırlanmasını emretmişti.

Mahkeme tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına; diğer 8 sanığın ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına, hakkında soruşturma izni çıkarılan kamu görevlilerinin dosyalarının akıbetinin öğrenilmesine karar verilmişti.

Öte yandan 4 Eylül’de, aralarında bilirkişilerin de bulunduğu heyet otel enkazının bulunduğu alanda inceleme yapmıştı.

Enkazdaki çalışmayı KKTC Dışişleri Gaziantep Temsilcisi Hakkı Emre Yunt, KKTC'nin Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, KKTC Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, dernekten temsilciler ve diğer ilgililer takip etmişti.

Alınan karot örnekleri, tutanaklarla detaylı inceleme için üniversite heyetine teslim edilerek, alınan numunelerle ilgili hazırlanacak raporlar, mahkeme heyetine sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar