AK Parti Sözcüsü: Kıbrıs stratejik bir bölge, TEKNOFEST 2025 KKTC'de yapılacak

7 Ekim 2024

Güncelleme: 7 Ekim 2024

A
A

TEKNOFEST 2025'in İstanbul'un yanı sıra KKTC'de de yapılacağı açıklandı. AK Parti Ömer Çelik, Teknolojiyi, insan öldürenler ve soykırımcıları desteklemek için kullananlara karşı, KKTC'den verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

ZgotmplZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni (TEKNOFEST) değerlendirdi.

Çelik, festivalin 1 milyondan fazla kişinin katılımıyla gerçekleştiğini ve TEKNOFEST'in gençleri geleceğe hazırladığını ifade etti. Türkiye'nin teknolojiyi iyilik, adalet ve barış için kullanma iradesine sahip gençler yetiştirdiğine vurgu yaptı.

TEKNOFEST'in 2025 yılında İstanbul’un yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de yapılacağını belirtti. Bu kararın sembolik anlamının yüksek olduğunu ve KKTC'nin de lokasyon seçenekleri arasında yer aldığını söyledi.

Çelik, "Sembolik anlamı çok yüksek. Selçuk ve Haluk (Bayraktar) Beyler ile diğer arkadaşlarla görüştük. Bazı lokasyonlar düşünüyorlar. KKTC de bunlardan birisi." diye konuştu.

Çelik, Kıbrıs'ın günümüzde dünyanın en stratejik bölgelerinden biri olduğunu ifade etti. Akdeniz'de savaş gemilerinin yoğunlaşmasına değinerek, Suriye'deki istikrarsızlık ve İsrail'in soykırım politikaları nedeniyle bu durumun ortaya çıktığını söyledi.

Teknolojiyi, insan öldürenler ve Netanyahu hükümeti gibi soykırımcıları desteklemek için kullananlara karşı, KKTC'den insanlık yararına teknoloji kullanımına yönelik mesaj verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar