Alkol iddiasını yalanlamayan Dinçyürek'ten çelişkili açıklama!

27 Ekim 2024

Güncelleme: 27 Ekim 2024

A
A

Sağlık Bakanı Dinçyürek, bebeklerle ilgili ortaya atılan ''alkol'' iddiasını yalanlamadı. Test sonuçlarının dün gece çıktığını belirten Dinçyürek, alkol iddiasına ''araştırıyoruz'' yanıtını vererek çelişkili açıklama yaptı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Acil Durum Hastanesi'nde bir bebeğin hayatını kaybetmesi ve altı bebeğin durumunun kötüleşmesiyle ilgili ortaya atılan ''alkol'' iddiası henüz yalanlanmadı.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde açıklama yaptı. 

Olayı dün öğleden sonra öğrendiğini ve hemen hastanedeki tüm  sorumlu ekiple görüşerek, adadaki bütün yeni doğan hekimlerini hastaneye çağırdıklarını ifade eden Bakan Dinçyürek, çocukların durumunun ne olduğunu anlamak için testlerler yaptıklarını ve testlerin dün gece yarısından sonra çıktığını kaydetti. 

Gece yarısı sonrasında testlerin çıkmasıyla görevlendirmeler yaptıklarını ifade eden Bakan Dinçyürek, “Bizim için önemli olan hastalarımızın sağlığı bunun için önce tedbir aldık. Soruşturma memuru atadık ve daha sonra da bir bir aileleri aramaya çalıştık.” dedi. 

ALKOL İDDİASI...

Bakan Diçyürek açıklama yaparken bazı ailelerin, bebeklerin içeceklerine alkol karıştırıldığı iddiasını sorması üzerine ''araştırıyoruz'' yanıtını verdi.

Oysa Bakan Diçyürek testlerin dün gece çıktığını söylemişti. Dinçyürek'in çelişkili açıklaması alkol iddiasını daha da güçlendirdi.

Şu ana kadar alkol iddiasının yalanlanmadığı gibi, kabul da edilmedi.

Hayatını kaybeden bebeğe yarın otopsi yapılacağı bildirildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar