Arıklı: Geri adım söz konusu değil, kazanamıyorsanız yapmayın bu işi kardeşim!

21 Mayıs 2024

Güncelleme: 22 Mayıs 2024

A
A

Hayvancıların eylemine tepki gösteren Bakan Arıklı, Başbakanlığın kapısını kırmakla hükümetin geri adım atmayacağını söyledi. Arıklı, ''3-5 milyonluk traktörlerle kapı kırıyorlar, kazanamıyorsanız bu işi yapmayın kardeşim'' dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Hayvan üreticilerinin ithal ete karşı dün başlattığı eylem bugün Başbakanlık önünde devam ediyor.

ARIKLI: HÜKÜMET GERİ ADIM ATAMAZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ada TV ekranlarında MYK Haber Müdürü Ramazan Adnan'ın sunduğu ''Masada'' adlı programa katılarak eylemlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Arıklı, ''Nereye kadar devam ederlerse etsinler hükümetin bu konuda geri adım atma şansı yoktur'' açıklamasını yaptı.

“Hayvancılar adı altında üç-beş kişinin gelip kapıları kırmasıyla bu hükümetin geri adım atacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar” ifadelerini kullanan Arıklı, üreticilerin bu şekilde davranarak diyalog yollarını kapattıklarını savundu.

Arıklı, “Başbakanlığın kapısını kırarak, Meclisin kapısını kırarak hükümeti masaya oturtacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. 3-5 milyonluk traktörlerle gelip kapı kırıyorlar; kazanamıyorsanız bu işi yapmayın kardeşim” dedi.

Hayvancıların yaptığı eylemin hiçbir mantığı olmadığının altını çizen Arıklı, “Biz vatandaşımıza ucuz et yedirmek istiyoruz. Bu konuda en ufak bir geri adım atılması söz konusu değildir” diye konuştu.

Arıklı, Güney Kıbrıs'ta ithalatın olduğunu belirterek verilen teşviklerden bahsetti.

Teşviklerin kazanılmış hak görüldüğünü öne süren Erhan Arıklı, ''Bu tatminsiz tavrın devam ettiği sürece, biz ithalattan yanıyız.'' dedi.

Arıklı, hayvancılara verilen teşviklere de dikkat çekerek, ''Tatminsiz bir şekilde daha fazlasını istiyorlar… Bu tavır devam ettiği sürece et ithalatı devam edecek'' ifadelerini kullandı.

EYLEMDEN ÖNE ÇIKANLAR

Dünkü eylemde Cumhuriyet Meclisi'nin bahçe kapısını kıran eylemcilerden 5'i Başbakanlık önünde çıkan arbedede tutuklanmış, kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

Bugün ise eylemciler Başbakanlığın demir bahçe parmaklıklarını ve araç giriş kapısını traktörle yıktı. 6 eylemciyi tutuklayan polisin 2'sini serbest bıraktı.

Üreticiler, ithal et kararının iptal edilmesini, çiğ süte gerçek değeri kadar zam yapılmasını ve üretimdeki girdi maliyetlerinin düşürülmesini istiyor.

Hükümet, geçtiğimiz hafta donmuş kemiksiz ithal ete izin verirken, çiğ sütün litresine ise 1,5 TL zam yapmıştı.

Kasaplar ise, taze karkas kuzu etin ithal edilmesini talep etmişti. Bu talebin yerine kemiksiz paketlenmiş donmuş et izni verildiği için, bu karardan kasaplar da memnun değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar