Arıklı'nın "Masada"ki açıklamaları sonrası eylemciler bakanlık kapısını da kırdı

22 Mayıs 2024

Güncelleme: 22 Mayıs 2024

A
A

Meclis'in ve Başbakanlığın kapısının kırıldığı hayvancıların eylemini eleştiren ve hükümetin geri adım atmayacağını söyleyen Erhan Arıklı'ya tepki gösteren eylemciler, bakana istifa çağrısı yaptı, bakanlığın kapısını kırdı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi 

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemi üçüncü gününde devam ediyor.

Başbakanlık ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde lastik yakan üreticiler, eylemin yönünü Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na çevirdi.

Polis, bakanlık önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

BAKANLIĞIN KAPISINA BÜYÜKBAŞ HAYVAN KELLESİ ASILDI

Bakanlığın demir kapısı üzerine büyükbaş hayvan kellesi asan eylemciler, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Erhan Arıklı’ya istifa çağrısı yaptı.

"ÖZÜR DİLEYECEKSİNİZ"

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, hükümete seslenerek, “Terbiyesizliklerle haddinizi artık aştınız. Çıkacaksınız ve hayvancılardan özür dileyeceksiniz.” dedi.

 Naimoğulları basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın hayvan üreticilerine yönelik açıklamalarını eleştirdi ve “Bu insanların ne çileler çektiğini nereden bileceksin?” diye sordu.

Dünyada tarım ve hayvancılığın ulaştığı noktaya dikkat çeken Naimoğulları, “Köylüye ve hayvancıya saldıranlar derhal gitmelidirler” dedi.

Eyleme destek veren sendika ve sivil toplum örgütlerini sıralayan Mustafa Naimoğulları, “Bu iş çığ gibi büyümeye devam ediyor. Biz buradayız. Gitmeyeceğiz.” diye konuştu. Naimoğulları, hayvan üreticilerinden özür dilenmesi gerektiğini de savundu.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, bu akşam sendika ve sivil toplum örgütleriyle toplantı yaparak, bundan sonraki yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti.

BAKANLIĞIN KAPISI KIRILDI

Naimoğulları’nın açıklamasının ardından eylemciler halat bağlayarak bakanlığın kapısını kırdı.

Eylemciler, Bakanlık binasına yumurta da attı.

Bakanlık önünde yakılan ateşin itfaiye tarafından söndürülme girişimi üzerine eylemde kısa süreli gerginlik yaşandı.

ARIKLI NELER SÖYLEMİŞTİ?

Arıklı, dün akşam MYKibris.com Haber Müdürü Ramazan Adnan’ın sunumuyla Ada TV’de ekrana gelen “Masada” programında yaptığı açıklamada, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemi karşısında hükümet olarak geri adım atmayacaklarını dile getirmişti.

Meclis ve Başbakanlık kapılarının eylem sırasında kırılmasına da tepki gösteren Arıklı, “Hükümetin geri adım atacağı düşünülüyorsa, yanılıyorlar bilakis biz daha da hırslanıyoruz, bu şekilde davranarak bütün konuşma yollarını kapılarını da kapatmış oluyorlar.” demişti.

Erhan Arıklı, “Adamlar gelmiş 3-5 milyonluk traktörlerle ‘Kazanamıyoruz.’ diye, Meclis’in kapısını kırıyorlar. Ya kazanamıyorsan bu işi niye yapıyorsun kardeşim ya, niye yapıyorsun? Ben vatandaşıma ucuz et yedirmek istiyorum. Canları istediği kadar eylem yapsınlar, asla geri adım atmak söz konusu değil, bitti.” ifadelerini kullanmıştı.

Hayvan üreticileri, hükümetin hayvancılık politikalarını protesto etmek için 20 Mayıs’ta araçlı eylem başlatmıştı.

Et ithalatını, girdi maliyetlerindeki yükselişi, çiğ süt ve canlı hayvan fiyatını belirleme politikasını protesto için eylem kararı alan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ne bazı sivil toplum örgütleri de destek veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar