Ataoğlu, CTP'yi krizi fırsata çevirmeye çalışmakla eleştirdi

9 Ekim 2024

A
A

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Ana muhalefet partisinin bu krizi fırsata çevirip erken seçim çağrısında bulunmasını eleştirerek, tüm siyasi partileri sağduyu ve ortak akılla hareket etmeye davet etti.

ZgotmplZ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Cumhuriyet Meclisi’nin bir an önce işlevini yerine getirebilmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ataoğlu, Meclis'te temsil edilen tüm siyasi partileri sağduyu ve ortak akılla hareket etmeye davet etti.

Ataoğlu, yaşanan gelişmelerin demokrasilerde görülebileceğini ifade ederken, ülkenin mevcut ekonomik ve siyasi durumu göz önüne alındığında, Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşanan krizlerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Ana muhalefet partisinin bu krizi fırsata çevirip erken seçim çağrısında bulunmasını eleştiren Ataoğlu, bu çağrıyı toplumun sorunlarından kopuk bir girişim olarak nitelendirdi.

Ülkenin önceliğinin erken seçim yerine ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm bulmak olduğuna vurgu yapan Ataoğlu, Meclis’in bu sorunları tartışarak çözümler üretmesi gerektiğini savundu. Cumhuriyet Meclisi’nin, ülkenin temsiliyet ve demokrasisinin en önemli kurumu olduğunu belirten Ataoğlu, Meclis’i kilitleyerek siyasi çıkar gözetmenin toplumsal sorumluluğa aykırı olduğunu ifade etti.

Ataoğlu, ülkenin mevcut ekonomik koşullarının bir erken seçimi kaldıramayacağını vurgulayarak, siyasi partilere sağduyu ve iş birliği çağrısında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar