Ataoğlu ve Tosunoğlu'nu rüşvetle suçlayan Nurel ve bir tanık, polise ifade verdi

15 Ocak 2024

Güncelleme: 15 Ocak 2024

A
A

DP Genel Başkanı Ataoğlu ile DP Milletvekili Tosun'un kendisinden rüşvet istediğini iddia eden eski DP'li Redif Nurel ve görgü tanığının polise ifade verdiği bildirildi.

ZgotmplZ

İş insanı ve siyasetçi Redif Nurel'in Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile DP Milletvekili Hasan Tosun hakkındaki rüşvet iddiaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili hem Başsavcılığa hem de polise suç duyurusunda bulunan Halkın Partisi'nin (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Redif Nurel ve görgü tanığının polise ifade verdiğini bildirdi.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özersay, şunları kaydetti:

"Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun Kalkınma Bankası’ndan kredi verilmesi karşılığında rüşvet istediği (önce 500 bin TL ve bir daire, sonra 2,5 milyon TL) yönünde yapılan iddialar hakkında iki hafta önce (27 Aralık) polise şikayette bulunmuştuk. Konu orada kalmadı. Polis önce iddia sahibi Nurel’in ifadesine başvurdu. Geçtiğimiz gün de iddia edilen olayda orada bulunduğu söylenen görgü tanığı olduğu söylenen kişinin de ifadesini aldı. Özetle rüşvet iddiası konusunda başlatılan polis tahkikatı devam ediyor. Biz sadece göstermelik bir başvuru yapmadık, süreci yakından takip ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Temmuz 2023'te Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa eden Redif Nurel, geçtiğimiz aralık ayında Ada TV'de katıldığı bir programda, Fikri Ataoğlu ve Hasan Tosunoğlu'nun, Kalkınma Bankası'ndan almak istedikleri kredi karşılığında kendisinden 2.5 milyon TL rüşvet istediğini ileri sürmüştü. Nurel, ayrıca, bazı kişilerin kasetleri olduğunu ve aranan suçluların 30 bin sterlin karşılığında vatandaş yapıldığını da iddia etmişti.

Nurel bir spor kulübü başkanının da Turizm Bakanlığı’ndan kulüp için almak istediği 10 bin TL’lik bağışın 5 binine de “5’i senin 5’i benim” denilerek, el konulduğunu da öne sürmüştü.

İddiaların ardından Fikri Ataoğlu’nun Polis Genel Müdürlüğü nezdinde, Redif Nurel hakkında suç duyurusunda bulunarak yasal işlem başlattığı açıklanmıştı.

Halkın Partisi de, hem Başsavcılığa hem de polise suç duyurusunda bulunmuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar