Barolar Birliği, İsias sanıklarının avukatlarından şikayetçi

22 Ekim 2024

Güncelleme: 23 Ekim 2024

A
A

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, İsias Otel davasının dördüncü duruşmasında yaşanan gerginlikle ilgili, avukatın davranışlarının kabul edilebilir olmadığını vurguladı ve bağlı oldukları Barolar nezdinde şikayetçi olacaklarını söyledi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı (KTBB) Hasan Esendağlı, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla Şampiyon Melekler için adalet arayışlarının sürdüğünü vurguladı.

Esendağlı, davada sanık avukatlarının savunma hakkını kullanmalarına anlayış gösterdiklerini belirtirken, bugün mahkemede yaşanan gerginliklerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Esendağlı, özellikle iki kıdemli avukatın ailelere ve heyete yönelik kışkırtıcı, hakaret içeren ve saldırgan tavırlarının, savunma hakkıyla bağdaşmadığını dile getirdi.

Bu davranışların avukat etiğiyle uyuşmadığını belirten Esendağlı, Kıbrıs Türk Barolar Birliği olarak, bu avukatlar hakkında mensubu oldukları barolara şikayette bulunacaklarını söyledi.

Ayrıca Esendağlı, bu tür olayların mücadele azimlerini daha da güçlendirdiğini belirtti ve 3 Aralık’ta Adıyaman’da gerçekleşecek kritik duruşmaya hazırlanacaklarını vurguladı. Esendağlı, ailelere destek veren herkese teşekkür ederek, çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar