Başkanlık seçimi pazartesiye kaldı

17 Ekim 2024

Güncelleme: 17 Ekim 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı seçimi Genel Kurul'un toplanacağı pazartesi gününe kaldı.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, Meclis’in 21 Ekim Pazartesi günü toplanacağını ve Grup Toplantısı'nda aday belirleme sürecinin devam ettiğini söyledi.

UBP grup toplantısı çıkışında konuşan Töre, “Davamı savunuyorum. Burada hak hukuk mücadelesi verildi, hiçbir arkadaşıma kırgın değilim. Parlamento çalışmalarının tamamına katılacağım.” dedi.

Genel Kurul günlerinin tamamını milletvekili olarak izleyeceğini belirten Töre, “Yeri geldiğinde de kürsüye çıkıp konuşacağım. Milletvekilinin asli görevi milletin vekili olmaktır. Ben de milletimin vekili olacağım. Çünkü Türk milletini ölümüne seviyorum. Türkiye'yi ölümüne seviyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ölesiye savunuyorum” dedi.

Halkın kendisine verdiği görevin milletvekili olarak yerine getireceğini ifade eden Töre “Günü geldiğinde yeni şeyler de mutlaka bu ülkede olacaktır” şeklinde konuştu. 

"ASLİ KOLTUĞUMUZ MİLLETİN VEKİLLİĞİDİR”

Haklı olduğunu bildiği için sonuna kadar mücadele ettiğini kaydeden Töre, kendi hakkını savunamayan bir milletvekilinin, vatandaşın hakkını savunamayacağını ifade ederek, “Bunun için bir mücadele ettik. Koltuk düşkünlüğümüz yoktur. Asli koltuğumuz milletin vekilliğidir” dedi.

Töre Genel Kurul’un 21 Ekim pazartesi saat 10.00’da toplanacağını da açıkladı.

UBP’nin yeni Meclis Başkanı Adayı ile ilgili de konuşan Zorlu Töre, UBP’nin adaylık çalışmalarının şu anda devam ettiğini söyledi.

ÖZTÜRKLER UZLAŞISI

Öte yandan, UBP Grup Toplantısı sonrası basına açıklama yapan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, Ziya Öztürkler'in adaylığı konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

İkinci bir aday veya sürpriz bir gelişme olmadığı takdirde UBP'nin pazartesi günü Öztürkler ile seçime girmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar