Bebeklerle ilgili son durumu Erhürman açıkladı: Kritik durum devam ediyor

27 Ekim 2024

Güncelleme: 28 Ekim 2024

A
A

Hastaneye giderek aileler ve doktorlarla görüşen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ''kritik durum ortadan kalkmış değil, risk ortadan kalkmış değil'' açıklamasını yaptı.

ZgotmplZ

Lefkoşa'daki Acil Durum Hastanesi'nde yer alan Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde yaşanan trajik olayla ilgili Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hastaneye giderek aileler ve doktorlarla görüştü. Erhürman, bebeklerin sağlık durumlarının düne göre daha iyi olduğunu belirtti ancak kritik durumun tamamen ortadan kalkmadığını ifade etti.

Konuşmasında, "dehşet içindeyiz" ifadesini kullanan Erhürman, öncelikle bebeklerin sağlığına kavuşması için tüm çabanın gösterilmesi gerektiğini, ardından konuyla ilgili detaylı değerlendirmelerin yapılabileceğini vurguladı.

Erhürman, “Doktorlarda görüştüm, 6 saatlik periyotlarla yoğun bakımda denetim yapılıyor. Umutlular, 6 bebeğin durumunun daha iyi olduğunu söylüyorlar ama kritik durum ortadan kalkmış değil, risk ortadan kalkmış değil. Ama düne oranla daha iyi olmaları umut verici bir şey” dedi.

Erhürman, soru üzerine, “Ben bu konunun üzerinde tepişmeyi doğru bulmuyorum. Önce 6 bebeğimizi sağlığına kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. Sonrasında konuşacak çok şey olacak. Ama bugün değil. Toplum terörize olmuş durumda. Bir bebeğimizi kaybettik, bunun acısı içimizde… Sonrasında konuşacak çok şey var” ifadelerini kullandı.

Erhürman, yine soru üzerine, polis soruşturmasının devam ettiğini belirtti, “Soruşturmanın gizliliği var biliyorsunuz. Ama basına yansıyanlar hepimizi dehşete düşürmeye yeten şeyler” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar