Berova hükümet sözcülüğüne atandı, son kararları açıkladı

25 Ekim 2024

Güncelleme: 25 Ekim 2024

A
A

Maliye Bakanı Özdemir Berova, hükümet sözcüsü olarak atandığını bildirdi, dün Cumhurbaşkanı Tatar başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

ZgotmplZ

Maliye Bakanı Özdemir Berova, hükümet sözcüsü olarak atandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Berova, "24 Ekim 2024 tarihinde yapmış olduğumuz Bakanlar Kurulu toplantısında hükümet sözcülüğü görevi tarafıma tevdi edilmiştir. Başbakanımız sayın Ünal Üstel ve kabinedeki arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

Maliye Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Özdemir Berova, dün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları da kamuoyuyla paylaştı.

"Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantımız iki bölümde gerçekleştirilmiştir." diyen Berova, "Birinci bölümde sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında ulusal ve uluslararası son siyasi gelişmelerle, 2025 ekonomisi değerlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Berova, ikinci bölümde Başbakan Ünal Üstel başkanlığında gerçekleşen toplantıda alınan kararları ise söyle sıraladı:

  • Bakanlar kurulunda bulunan önergeler değerlendirilmiş ve toplam 67 önerge geçirilerek Resmi Gazete'de yayınlanmak üzere Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği'ne iletilmiştir. Geçirilen önergeler arasında 'İnşaat İşlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Tüzüğü' ile 'inşaat Alanlarında Ve İnşaat İşlerinde Alınacak Asgari İş Sağlığı Ve Güvenliği Şartları', Avrupa Bİrliği İnşaat İşlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Tüzüğü ile uyumlu olarak düzenlenmiştir.
  • Diğer yandan mal ve hizmetlerin etiket tarife ve fiyat listeleri tüzüğünde yer alan elektronik etiket uygulamasını başlatmak ve fiyatların bakanlık tarafından izlenmesini sağlayarak piyasa fiyat denetimini etkin bir şekilde sağlamak amacıyla 'etiket tarife ve fiyat otomasyon kurulumu'nun hızlıca yapılabilmesi için yasa gücünde kararname geçirilmiştir.
  • Maliye Bakanlığı'nın Anayasası olarak kabul edilen 41/2019 Kamu Mali Yönetimi Kontrol Yasası'nın uygulanması esnasında pratikte yaşanan sıkıntıları gidermek adına hazırlanan değişiklik yasa tasarısı da onaylanarak Meclis'e sevk edilmiştir.
  • Ayrıca 'Vefat Edenlerin Beyan Edilmeyen Gelirleri İle Vefat İle Devreden Malların Vergilendirilmesi İle İlgili Değişiklik Yasa Tasarısı' onaylanmıştır. Bakanlar Kurulu'ndan geçen bu önerge, 6 Şubat depreminde vefat eden ailelerin şehit ve görev şehidi sayılmaları nedeniyle, şehit veya görev şehidi, hadise kurbanı olduğu Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmış kişilerin ve ilan edilmiş ailelerin tereke vergisinden muaf tutulmasını içermektedir.

Berova açıklamasına, "Bundan sonraki süreçte Bakanlar Kurulu toplantılarımızın ertesinde geçirilen önemli kararlar değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacaktır." diye de ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar