Bir ABD savaş gemisi daha Limasol'da

8 Ağustos 2024

Güncelleme: 9 Ağustos 2024

A
A

ABD'nin amfibi hücum gemisi USS Wasp, Limasol'a demir attı. gemi ve 24. Deniz Piyade Seferi Birimi ekibinin, rutin bir serbest liman gezisi gerçekleştireceği ve etkinliğe katılacağı açıklandı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

ABD'nin amfibi hücum gemisi USS Wasp, Çarşamba günü Limasol'a ulaştı.

Bu ziyaret, ABD askerlerinin durak olarak kullandığı rutin bir ziyaret olduğu savunuluyor.

USS Wasp Gemisi Komutanı Christopher Purcell, mürettebatın Kıbrıs kültürünü deneyimlemeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, "Bu tür liman ziyaretleri, ortak ülkelerle ilişkilerimizi güçlendiriyor ve ortak değerlerimiz ve deneyimlerimiz üzerine inşa etmemizi sağlıyor" dedi.

USS Wasp ve mürettebatı, 1 Haziran'da göreve başlamasından bu yana Limasol'a ikinci kez Liberty Limanı ziyareti gerçekleştiriyor.

Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti, Akdeniz'de faaliyet gösteren ABD Donanması gemileri için sık sık ziyaret edilen bir yer halinde.

Ağustos 2023'te, Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri USS Ramage (DDG 61), Gerald R. Ford Uçak Gemisi Saldırı Grubu'nun bir parçası olarak Limasol'u ziyaret etti.

Aynı yılın Kasım ayında, ABD 6. Filosu Blue Ridge sınıfı komuta ve kontrol gemisi USS Mount Whitney (LCC 20) Larnaka'ya ulaştı.

Şubat 2024'te ise Wasp sınıfı amfibi hücum gemisi USS Bataan (LHD 5) ve gemide bulunan 26. Deniz Piyade Seferi Birimi (Özel Harekat Yeteneği) (MEU(SOC)), Larnaka'da konuşlanmanın üçüncü liman ziyaretini gerçekleştirdi.

Temmuz ayın sonlarında ABD Donanmasına ait güdümlü füze destroyeri Larnaka'ya demirlemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar