Biz bildiğimizi zannediyoruz... Ya turistler?

26 Haziran 2024

Güncelleme: 26 Haziran 2024

A
A

MYK Haber, Girne Antik Liman'da üzeri cam zeminle kaplanan ve bilgi verici levha da olmayan alanda ne olduğunu ziyaretçilere sordu. Bakalım bölgeye gelen insanlar, soruya ne cevap verdi? Birbirinden ilginç cevaplar haberimizde...

ZgotmplZ

Girne Antik Liman’ın geçtiğimiz yılki restorasyonu ardından üzeri camla kapatılarak sergilenen bölüm, bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Ancak burada ne olduğunu çoğu kimse bilmiyor...

Cam ile sergilenen tarihi kalıntıların olduğu alandaki çalışmaların üzerinden geçen bir yıla rağmen, Turizm Bakanlığı'nın buraya bilgilendirme amaçlı herhangi bir tabela koymadığı görülürken, tüm bunların yanı sıra, sergilendiği söylenen bahse konu tren rayları zeminde bulunmuyor ve akıbeti de bilinmiyor... 

MYK Haber de, cam ile kaplanan alanda ne olduğunu bilip bilmediklerini Antik Liman'a gelen halka ve turistlere sordu…

CAMLI ALAN HAKKINDA

Restorasyon sırasında bulunan tarihi taş zeminin, camlanarak sergilenmesine karar verilmişti.

Alanın sınırını belirlemek üzere yapılan çalışma sırasında ise; 1800’lü yılların sonunda İngilizler tarafından, limanın inşasında kullanılacak taşların taşınması amacıyla, geçici olarak yapıldığı düşünülen tren raylarının küçük bir bölümü ortaya çıkmıştı.

Alanda yapılan çalışmada, yetkililer tarafından, ray üzerine monte edilen ayrı bir ray sisteminin ve rayların altında 1,5 metre derinliğinde bir kuyu ile suyun tahliyesi için yapılmış bir su kanalının da ortaya çıktığı belirtilmişti.

Bu iki tarihi buluntunun olduğu kısmın üzeri cam zeminle örtülerek, sergilenmeye başlandı.

ANTİK LİMAN KENDİ HALİNE BIRAKILDI

Ne var ki, ihale ve yapım aşamaları sürüncemelerle uzayan, restorasyon çalışmaları da oldukça uzun sürdüğü için açılması geciken, ziyarete açıldıktan sonra da Turizm Bakanlığı'nın bölgeyi geliştirme adına herhangi bir girişim için adım atmadığı Antik Liman, Bakanlık tarafından adeta kaderine terk edildi.

Turizm Bakanlığı’nın, cazibe merkezi haline getirme hedefiyle yola çıktığı Antik Liman’da, eksik olan işleri tamamlaması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar