''Bozkurt'' krizi derinleşiyor... Büyükelçiler karşılıklı çağırıldı!

4 Temmuz 2024

Güncelleme: 4 Temmuz 2024

A
A

Merih Demiral'ın ''bozkurt'' işareti yapması nedeniyle, Almanya İçişleri Bakanı'nın açıklamaları ve UEFA'ya yaptırım çağrısı, Almanya ile Türkiye arasındaki gerilimi artırdı. Almanya, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Dışişleri'ne çağırdı.

ZgotmplZ

Türkiye A Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Almanya'nın ev sahipliğindeki EURO 2024 maçında ''bozkurt'' işareti yaptı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok" çıkışının ve UEFA'ya yaptırım çağrısında bulunmasının ardından turnuvanın ev sahibi Almanya ile Türkiye arasında gerilim arttı.

Türkiye dün, Almanya'nın Ankara Büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise bugün Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'i bakanlığa çağırdı. Almanya Dışişleri sözcüsü, Büyükelçi'nin "bozkurt" selamı nedeniyle çağrıldığını doğruladı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Demiral'ın hareketini "uygunsuz davranış" olarak nitelendirerek olayla ilgili soruşturma başlattı.

Demiral'ın hareketi, Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna çıktığı maç sonrası yapıldı. Avusturya'da bu hareket, 2019'da yürürlüğe giren "Sembol Yasası" kapsamında aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele gerekçesiyle yasaklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar