Bu gece Mevlit Kandili

14 Eylül 2024

Güncelleme: 16 Eylül 2024

A
A

İslam dininin peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlit Kandili, bu gece idrak edilecek.

ZgotmplZ

Bu gece Mevlid Kandili… İslam dininin peygamberi olan Hz. Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlit Kandili, tüm İslam dünyasında bu gece idrak edilecek.

Din İşleri Başkanlığı ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Mevlit Kandili dolayısıyla önceki gün Larnaka’daki Hala Sultan Tekkesi’ne 600 kişilik kafileyle ziyaret düzenlemişti.

MEVLİT KANDİLİ

İslam dininin peygamberi Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla hicri rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

İslam alemi için maneviyatın bol olduğu ve büyük öneme sahip rebiülevvel ayının 12. gecesi idrak edilen Mevlit Kandili, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğum günü olarak kabul ediliyor.

Mevlit, İslâm edebiyatında Muhammed'in doğum gününde yapılan kutlama merasimlerine, bu merasimlerde okunmak üzere yazılan ve bestelenen manzum şeklindeki edebi metinlere verilen isim. Mevlît, bunun yanında İslam edebiyatında müstakil bir edebî türdür.

Arapça "doğmak", "doğum zamanı" veya "doğum yeri" anlamındaki "velâdet" kelimesinden türeyen "mevlit", zaman içinde bu türdeki eserlere verilen ortak bir isim haline gelmiştir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar