Buse Savaşkan'ın tüm masraflarını devlet karşılayacak

30 Mayıs 2024

Güncelleme: 31 Mayıs 2024

A
A

Balkan Şampiyonası’nda Birincilik elde eden Kıbrıslı Türk atlet Buse Savaşkan’ı kabul eden Başbakan Üstel, Savaşkan’ın katıldığı ve katılacağı tüm organizasyon masraflarının devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Balkan Şampiyonası’nda Birincilik elde eden atlet Buse Savaşkan’ı Başbakanlık’ta kabul etti.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, KKTC Atletizm Federasyonu’nun elit atleti Buse Savaşkan’ı kabulünde Başbakan Ünal Üstel’e Spordan da sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ve Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü eşlik etti. 

Başbakan Üstel, kabulde yaptığı konuşmada, Buse Savaşkan’ı elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Ülkenin genç sporcusu Buse Savaşkan’ın gençlere örnek olmaya devam ettiğine işaret eden Üstel, “elde ettiği başarılar bizleri gururlandırmaktadır” dedi.

Hükümet olarak Buse Savaşkan gibi başarılı sporcuların  sayısının artmasının en büyük temennileri olduğunu ifade eden Üstel, şunları kaydetti:

“Bu nedenle hükümet olarak ülkemiz sporunun gelişimine elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Buse Savaşkan’ın katıldığı ve katılacağı tüm organizasyon ve kamplarda ihtiyaç duyulan tüm masrafları (uçak bileti, konaklama, harcırah) ile antrenör desteği Spor Dairesi tarafından karşılanacaktır.

Hükümetimiz sadece Buse Savaşkan’a değil, onun gibi başaralı olan ve KKTC’nin ismini dünyaya duyuran tüm sporculara destek sağlamaya devam edecektir.”

YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

 Buse Savaşkan, 25-26 Mayıs tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilen Balkan Atletizm Şampiyonası’nda rakiplerini tek tek geride bırakarak yüksek atlama branşında 1.92’lik derecesi ile hem Balkan şampiyonu olmuş, hem de kendi en iyi derecesini geliştirerek büyük gurur yaşatmıştı.

Bu başarı, Buse’ye 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılım yolunda 100 puanlık bir katkı sağladı. Her hafta güncellenen olimpiyata katılım sıralamasında haftaya 23’üncü sırada giren Buse, bu puanlarla birlikte toplam puanını 1201 yaptı ve 19’uncu sıraya yükselerek olimpiyatlara katılma şansını daha da artırdı.

19'UNCU SIRADA

Olimpiyatlara katılım için yüksek atlama branşında 1.97’lik dereceyi geçenler doğrudan Paris 2024’e gidiyor.

Bu dereceyi geçemeyenler ise son bir yılda müsabakalarda elde ettikleri en iyi puanlarla sıralamada yerlerini alıyor. World Athletics tarafından her hafta güncellenen sıralamada şu ana kadar dünyada 10 atlet 1.97’lik dereceyi geçmiş durumda.

Toplamda 32 atletin olimpiyatlara katılacağı yüksek atlamada ise Buse Savaşkan, bu 10 ismin 9 sıra gerisinde bulunarak bu hafta 19’uncu sırada yer aldı. Olimpiyatlara katılacak atletlerin kesinleşeceği son tarih ise 30 Haziran 2024.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar