Çalıntı koçları kıyma yapıp satmış

Kamalı Haber, 5 Ekim 2024

A
A

Yeşilyurt'ta bir ağıldan 13 koyun ve 2 koçun çalınmasıyla bağlantılı görülen üç kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Yeşilyurt’ta bir kişinin ağılından küçükbaş hayvanların sirkat edilmesi meselesiyle bağlantılı görülen S.A. (E-31, Pakistan), E.S. (E-55, KKTC) ve I.K. (E-33, Özbekistan) tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Sirkat edilen 13 koyun ve 2 koç yapılan şikâyet zerine başlatılan aramalarda Ağırdağ ve Lapta’da iki farklı ağılda tespit edilerek emare yapıldı. 

Mahkemede bulguları aktaran polis, 24-25 Eylül 2024 tarihleri arasında Yeşilyurt’ta sakin P.C.’ye ait küçükbaş hayvan ağılı içerisinden, zanlı S.A.’nın sakız cinsi 13 koyun, zanlı I.K.'nin 2 koçu çaldığının tespit edildiğini söyledi. 

Polis zanlının tutuklandığını ve yapmış olduğu beyanlar ışığında konu koyunların 5 adetini kulak numaralarının kesik şekilde Dağyolu'nda sakin E.S.’nin ağılında, diğer 7 adetinin de yine kulak numaraları kesik olarak Lapta’da sakin I.K.’nin ağılında tespit edildiğini mahkemeye aktardı. 

Başlatılan soruşturma kapsamında konu ağıllarda mahkeme emri ile yapılan aramada çalınan koyunların tespit edildiğini mahkemeye aktaran polis, kayıp olan koçların ise zanlı E.S. tarafından kesildiği ve kıyma yapılıp satıldığının tespit edildiğini belirtti.

Polis zanlıların tutuklandığını belirterek yaptıkları beyanların teyit ve tekzip edilmesi gerektiği ayrıca bölgede olan bazı benzer hayvan sirkati olaylarının da bulunduğunu, bu konuda da bağlantılarının olup olmadığının araştırılacağını belirterek, ilk etapta soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı I.K., suçsuz olduğunu, ek iş olarak besicilik yaptığını ve konu koyunları satın aldığını, çalıntı olduğunu bilmediğini mahkemeye beyan etti.

Mahkeme, zanlıların soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar