Çift mühür... "Herkesin yanıtını bildiği soru bu: Neden?"

21 Ekim 2024

Güncelleme: 21 Ekim 2024

A
A

Erhürman, Meclis Başkanlığı seçiminde 3 milletvekilinin çift mühür vurması olayına siyaseten bakıldığında, nedenini herkesin bildiğini iddia etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, hükumetin 3 milletvekilinin 15'inci turda da "ret" dediğini, 3 vekilinse çift mühür vurduğuna dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından, bahse konu milletvekillerinin daha önce hiçbir seçimde oy kullanmamış olsalar bile, 15 turda nasıl mühür vurmaları gerektiğini öğreneceklerini belirten Erhürman, siyaset gözlüğü ile bakılacak olursa "Neden?" sorusunun yanıtını herkesin bildiğini savundu.

Erhürman, mesajında şunları kaydetti:

"Anayasa'nın 1'nci maddesindeki "demokrasi" ilkesi, gizli oy açık sayım ilkesi, irade özgürlüğü...

Hukuku bir yana bırakalım, siyasete bakalım diyorlar. Bakalım...

29 milletvekilinin desteğine sahip olduğunu iddia eden hükumetin 3 milletvekili 15'inci turda da "ret" dedi.

3 milletvekili ise çift mühür vurmayı "tercih" etti. Neden? Daha önce hiçbir seçimde oy kullanmamış olsalar bile (ki elbette böyle bir şey mümkün değil) 15 turda öğrenirlerdi nasıl mühür vurmaları gerektiğini. Ama olmadı ve çift mühür vurdular!

Herkesin yanıtını bildiği soru bu: Neden? Hukuk gözlüğüyle değil siyaset gözlüğüyle bakacaksak temel soru bu! Buradan konuşalım o zaman..."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar