Colin Stewart, Kıbrıs sorunun çözüleceğinden hala umutlu

29 Mayıs 2024

A
A

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Başkanı Colin Stewart, bugün düzenlenen bir etkinlikte Kıbrıs sorununun çözümüne dair umut beslemeye devam ettiğini belirtti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Başkanı Colin Stewart, bugün düzenlenen bir etkinlikte Kıbrıs sorununun daha fazla sürmeyeceğine dair hala umut beslediğini söyledi.

Lefkoşa'nın ara bölgesindeki Ledra Palace önünde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Stewart, Kıbrıs sorununun daha fazla sürmeyeceğine dair umutlarını koruduklarını ifade etti.

Etkinlik sırasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in mesajını da okuyan Stewart, barış için çabalayan 76.000'den fazla BM barış gücüne övgüde bulunarak, "onlar insanlığın en yüksek ideali olan barışı temsil ediyor" dedi.

Guterres'in mesajında, "120'den fazla ülkeden gelen Mavi Miğferlerimiz Afrika, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'da çatışmalardan etkilenen bölgelerde 11 barış operasyonunda görev yapıyor" ifadeleri yer aldı. BM Genel Sekreteri, ayrıca BM bayrağı altında görev yaparken hayatını kaybeden 4.300'den fazla barış gücü askerini de andı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar