CTP de Başsavcılık görüşüne kilitlendi: '23, 25'ten büyüktür' kaos sebebi

11 Ekim 2024

Güncelleme: 12 Ekim 2024

A
A

Özdenefe, Başsavcı'dan gelecek görüşü beklediklerini belirterek, ortaya "23, 25’ten büyüktür" gibi bir irade çıkması halinde "ülkenin kaosa sürükleneceği" iddiasında bulundu.

ZgotmplZ

Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Meclis’te son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

BRT’de yayınlanan "18. Saat" programında konuşan Özdenefe, Başsavcı'dan gelecek görüşü beklediklerini belirterek, “Hukuk danışmanının vereceği görüş önemlidir ama nihai görüş değildir. Bu görüş Meclis’te değerlendirilecektir.” dedi.

Ortaya "23, 25’ten büyüktür" gibi bir irade çıkması halinde "ülkenin kaosa sürükleneceği" iddiasında bulunan Fazilet Özdenefe, bu tür belirsizliklerin ülkeye zarar vereceğini kaydetti.

Meclis’in tamamlanmadığını, sadece oturumun kapatıldığını belirten Özdenefe, yaşananların sadece Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin suçu olmadığını söyledi.

Fazilet Özdenefe, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu da ifade etti.

Pazartesi günü Meclis’te olacaklarını, bir istişare olabileceğini belirten Özdenefe, şu an için gündemlerinin Başsavcılık görüşünün beklenmesinin olduğunu söyledi.


Dün akşam gerçekleşen Meclis Başkanlık seçimlerinde, Ulusal Birlik Partisi (UBP) tarafından Cumhuriyet Meclisi başkanlığı için aday gösterilen Zorlu Töre için beşinci tur oylamada 25 ret, 23 kabul ve 1 de geçersiz oy kullanıldı.

Töre, Başsavcılığın görüşü olduğunu belirterek, oylama sonrasında tek aday olduğu için bu sonucun kendisinin Meclis Başkanı seçildiği anlamına geldiğini belirtti ve oturumu kapattı. Ardından yazılı olarak Başsavcılık'tan görüş isteneceği açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar