Denktaş'tan Başsavcılığa uyarı: Hukukumuzu siyasallaştırmayın

11 Ekim 2024

Güncelleme: 11 Ekim 2024

A
A

Denktaş, Meclis Başkanlık seçimleri ile ilgili İç Tüzük'ün net olduğunu belirterek, bunun dışında alınacak "hukuki" görüşün "siyasallaştırılmış" olacağını savundu.

ZgotmplZ
Serdar Denktaş

Denktaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, Meclis Başkanlık seçimleri ile ilgili gelinen duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Denktaş, "Bulaşmayım dedim olmuyor." dedi.

Denktaş, Meclis Başkanlık seçimleri ile ilgili İç Tüzük'ün net olduğunu belirterek, bunun dışında alınacak "hukuki" görüşün "siyasallaştırılmış" olacağını savundu.

Denktaş'ın üç maddede özetlediği görüş ve tespitleri şöyle:

  • Tek aday olmasına rağmen İç tüzük seçim öngörüyorsa ilk 4 tur seçilebilmek için 26 gerekir.
  • Son tur olan 5. turda en çok oy alan kazanır. Son turda en çok oy RED olarak çıktı. Yani kazanan RED.
  • Bunun dışında verilecek bir görüş şu veya bu nedenle siyasallaştırılmış bir görüş olur. Hukuk sistemimize bu damganın vurulmayacağına inanmak isterim.
NE OLMUŞTU?

Dün akşam gerçekleşen  Meclis Başkanlık seçimlerinde, Ulusal Birlik Partisi (UBP) tarafından Cumhuriyet Meclisi başkanlığı için aday gösterilen Zorlu Töre için beşinci tur oylamada 25 ret, 23 kabul ve 1 de geçersiz oy kullanıldı. Töre, Başsavcılığın görüşü olduğunu belirterek, oylama sonrasında tek aday olduğu için bu sonucun kendisinin Meclis Başkanı seçildiği anlamına geldiğini belirtti ve oturumu kapattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar