Dilan Polat'a ait şirketlere eş zamanlı polis baskınları düzenlendi

26 Ekim 2023

Güncelleme: 27 Ekim 2023

A
A

"Vergi kaçırmak"la suçlanan, mal varlıklarına el konulan ve yurt dışına çıkışları yasaklanan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ait şirketlerde bugün polislerce arama yapıldı. Çok sayıda dijital materyal ve defterlere el konuldu.

ZgotmplZ

Türkiye'de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, iş kadını ve sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat ile diğer şüpheliler hakkında yapılan ihbar üzerine "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, Polat çiftine ait 15 şirkete yönelik arama, el koyma ve inceleme kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile vergi müfettişleri şirketlerde arama yaptı.

Aramalarda şirketlerde bulunan dijital materyaller ve defterler incelendi.. El konulan materyaller, polis ekiplerince emniyete götürüldü.

Diğer yandan, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın cep telefonlarına da el incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi.

DİLAN POLAT KİMDİR?

Dilan Polat, 21 Temmuz 1990 tarihinde, üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi.

Annesini küçük yaşta kaybettikten sonra teyzelerinin yanında büyüyen Polat'ın iş adamı olan babası ise beyin tümöründen hayatını kaybetti. Dilan Polat, katıldığı bir programda annesinin babası tarafından öldürüldüğünü açıklamıştı.

Doğum fotoğrafçılığı yaparak iş hayatına adım atan Dilan Polat, çok sayıda ünlünün fotoğrafçılığını yaptı. 2017 senesinde ablasıyla birlikte İstanbul'da güzellik merkezi açtı. Kendi adını taşıyan güzellik merkezi kısa sürede Türkiye dışında şubeleri de bulunan bir zincire döndü.

Bir medikal şirketi sahibi olan Engin Polat ile evli olan Dilan Polat'ın Nida ve Milan Efe adında iki çocuğu var.

Sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlesi bulunan Dilan Polat, 6.6 milyon takipçili Instagram hesabından hem özel hayatını paylaşıp hem de içerikler üretiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar