Dinçyürek'ten itiraf gibi açıklama: Bilerek gizledik!

27 Ekim 2024

Güncelleme: 27 Ekim 2024

A
A

7 bebeğin eş zamanlı olarak rahatsızlanması ve birinin hayatın kaybetmesi üzerine Sağlık Bakanı Dinçyürek hastane önünde ailelere açıklama yaparak, ''ailelere ve basına kargaşa çıkmasın diye geç açıkladık... Alkol iddiasını araştırıyoruz'' dedi.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Acil Durum Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, bebek ölümleriyle ilgili acılı ailelerin sorularını yanıtladı.

Aileler, bebeklerinin cuma günü hayatını kaybetmesine rağmen, kendilerine durumun geç bildirildiğini ifade etti.

Bakan Dinçyürek, ailelerin acısını paylaştığını belirterek, “Başta kaybettiğimiz hasta için başsağlığı diliyorum. Ben de bir babayım, hangi psikolojide olduğunuzu anlıyorum. Başınız sağ olsun. Konuyla ilgili bilgi dün öğleden sonra bize ulaştı. Bütün sorumlu hekimleri ve adadaki tüm yeni doğan uzmanlarını buraya çağırarak araştırmalara başladık” dedi.

Test sonuçlarına gece yarısından sonra ulaştıklarını ifade eden Dinçyürek, "Hasta sağlığı önceliğimizdir. Olayın adli bir boyutu olduğu için soruşturma sürüyor. Bu nedenle sizlere ve basına geç bilgi verdik. Polis, gerekli önlemlerin alınamayacağını belirttiği için açıklamamız gecikti," şeklinde konuştu.

Aileler, çocuklarının durumu hakkında daha önceden bilgilendirilmek istediklerini belirtirken, "Çocuklar öldükten sonra mı açıklama yapıyorsunuz?" diyerek tepkilerini dile getirdi. Bakan Dinçyürek ise yapılan müdahalelerin not alındığını ve birazdan ailelerin tekrar içeri alınarak bebeklerin durumu hakkında bilgilendirileceğini belirtti. Bazı aileler açıklamanın ardından fenalaşarak zor anlar yaşadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar