Dr. Ahmet M. Karavelioğlu kimdir?

13 Eylül 2024

A
A

ZgotmplZ

1969 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğan Dr. Ahmet M. Karavelioğlu, 1992 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Bilgi Üniversitesinde Yüksek Lisansını, Girne Amerikan Üniversitesinde ise Doktorasını tamamlamıştır.

1992 yılında Esbank’ta bankacılık hayatına başlayan Dr. Karavelioğlu 1998 yılında EGSBank’ın ilk yurtdışı şubesini Malta’da açmış ve 2001’e kadar yönetmiştir. Türkiye’de Tekfenbank ve HSBC Bank’ta çalıştıktan sonra HSBC Bank Lefkoşa Müdürü olarak 2004 yılında KKTC’ye gelmiştir. 

KKTC’de HSBC Bank Gurup Müdürlüğü, Kıbrıs İktisat Bankası Y.K. Üyeliği ve Genel Müdürlüğü, KKTC Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı, KKTC Bankalar Birliği Y.K. üyeliği, Albank Ltd. Y.K. Başkan Vekilliği ve Genel Müdürlüğü yapan Dr. Karavelioğlu, halen KTTO Meclis Üyesi ve Reform Komitesi Başkanıdır. 

Çeşitli üniversitelerde Lisans ve Doktora dersleri veren Dr. Karavelioğlu’nun ‘Liderlik’ ve ‘Türkiye ve KKTC’de Krizler’ üzerine yayınlanmış 2 kitabı bulunuyor.

Yönettiği bütün kurumları vergi rekortmenleri listesine sokan Ahmet Karavelioğlu HSBC Bank’ı sektörde ilk 3’e, İktisat Bankasını İlk 3’e, sıfırdan kurduğu Albank’ı 8 yılda 22 banka içinde ilk 11’e ve 2 yıl içerisinde vergi rekortmenleri listesine sokmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar