Ekonomik örgütlerden ''endişeliyiz'' açıklaması

23 Mayıs 2024

A
A

Ekonomik Örgütler Platformu, et konusunda yaşananları endişe ile izlediklerini belirterek, hükümeti ve hayvancıları diyalog masasında bir araya gelmeye çağırdı. Açıklamada, sorunun siyasal bir mesele haline geldiği belirtildi.

ZgotmplZ

Ekonomik Örgütler Platformu, et ihtiyacının karşılanması konusundaki tartışma ve gelişmeleri endişe ile izlediklerini belirterek, tüm tarafları diyaloğa ve toplumsal çıkarlara uygun çözümler bulmaya davet etti. Platform, hükümet ve hayvancılar başta olmak üzere tüm kesimleri diyalog masasında bir araya gelmeye çağırdı ve çözüm yolları üretilmesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nden oluşan Ekonomik Örgütler Platformu, hayvan üreticilerinin eylemlerine neden olan et konusundaki gelişmeleri değerlendirerek yazılı bir açıklama yaptı.

SİYASAL BİR SORUN HALİNE GELDİ

Açıklamada, tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanması, hizmetlerin sürdürülebilir hale gelmesi ve KKTC ekonomisinin yoluna devam edebilmesi için et talebinin karşılanmasının temel bir gereksinim olduğu vurgulandı. Ancak, tartışma ve karar alma süreçlerinin sağlıksızlığı nedeniyle bu sorunun siyasal bir mesele haline geldiği belirtildi.

TOPLUMSAL ÇIKARLAR KORUNMALI

Açıklamada, sorunun bu şekilde ele alınmasının toplumsal çıkarların korunması bakımından büyük bir tehdit oluşturduğu ve kimsenin menfaatine olmayan bir süreç yaşanmasına neden olduğu ifade edildi. İhtiyaç duyulan etin tedarik edilmesi ile ilgili sorunların, tüm kesimlerin katılacağı bir diyalog süreci ile çözülebileceği belirtildi. Çıkar gruplarının kendi menfaatleri kadar toplumsal menfaatleri de dikkate almaları gerektiğine dikkat çekildi.

DİYALOG VE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Ekonomik Örgütler Platformu, diyalog süreci sonunda hayvancılardan kasaplara, tüketicilerden iş insanlarına ve esnafa kadar kimsenin mağdur olmayacağı çözümler bulunabileceğini vurguladı. Sağlıklı bir diyalog süreci oluşturmanın, çözümün anahtarı olduğu belirtildi. Platform, hükümetten hayvancılara kadar tüm kesimleri diyalog masasında bir araya gelmeye çağırarak, bu masada etkin bir şekilde yer alarak çözüm yolları üretilmesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını duyurdu ve ilgili tüm kesimleri sağduyu ile hareket etmeye çağırdı.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar