Elektronik sigaraları aldığını söylediği yere kendisi götürmüş

Kamalı Haber, 3 Ekim 2024

Güncelleme: 3 Ekim 2024

A
A

Lefkoşa'daki evinde 482 karton elektronik sigara bulunan zanlı tutuklandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa ve Girne’de meydana gelen gümrüksüz mal tasarrufu suçundan tutuklanan R.Ç. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının Küçük Kaymaklı Şht. Mehmet Kemal Sokak'taki adresinde 2 Ekim'de mahkeme emri ile yapıdan aramada yatak odasında iki valizde muhafaza ettiği, değerleri toplamda 313 bin 300 TL olan 482 karton elektronik sigara bulunup emare olarak zapt edilerek zanlının suçüstü tutuklandığını belirtti.

Zanlının gönüllü ifadesinde yurt dışında yaşayan damadının aracılığıyla Küçük Kaymaklı'daki bir iş yerine giderek elektronik sigaraları iş yeri sahibinden aldığını beyan ettiğini açıklayan polis memuru, aynı gün söz konusu iş yerine gidilerek incelenen kamera görüntülerinde, zanlının 30 Eylül'de kullanımdaki araçla giderek koliler halinde elektronik sigaraları indirdiğinin görüldüğünü belirtti.

Polis, zanlının 1 Ekim'de ise söz konusu iş yerine siyah bir taksi gelerek sigaraları aldığının belirlendiğini ve beyanlarının doğru olmadığının görüldüğünü açıkladı.

Yapılan soruşturmada siyah taksi ile elektronik sigaraları alan şahısların önceki sabah Girne Limanı'ndan KKTC'den çıkış yapacakları sırada üzerlerinde 570 bin TL değerinde 778 karton marka elektronik sigara ile tespit edilip suçüstü hali gereği tutuklandıklarını belirten polis, meselenin Girne ve Lefkoşa bağlantılı olup çok yönlü olarak devam ettiğini, elektronik sigaraların ülkemize "Kanerler" şirketi tarafından getirilmiş olup, söz konusu ürünlerin gümrükten mi yoksa piyasadan mı alındığının araştırılması gerektiğini kaydetti.

Polis memuru, alınacak ifadeler olup, zanlının serbest kalması halinde tahkikata etki etme olasılığı olduğunu belirterek, bir gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar