Emekçilerin hakları ile adil gelir dağılımı istediler

3 Ekim 2024

A
A

Sendikalar, Uluslararası Eylem Günü'nde, "sosyal haklar ve insana yakışır ücret" talebinde bulundu.

ZgotmplZ

Dünya Sendikalar Federasyonu’nun belirlediği “3 Ekim Uluslararası Eylem Günü” bu yıl “İnsan onuruna yakışır çalışma ve yaşam koşulları talep ediyoruz” sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Dünya Sendikalar Federasyonu üyesi iki toplumdan sendikal örgütler ortak açıklama yaptı. Açıklamaya, PEO, DEV-İŞ, KTÖS, KTAMS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN ve DAÜ-SEN imza koydu.

Açıklamada, 3 Ekim Uluslararası Eylem Günü dolayısıyla dile getirilen talepler şöyle sıralandı:

  • Tam haklara sahip istikrarlı çalışma,
  • Güvenlik ve sağlık koşulları ile kaliteli bir çalışma ortamı,
  • Ücretlerde önemli bir artış,
  • 35 saatlik çalışma haftasının uygulanması,
  • Kamusal ve kaliteli sağlık,
  • Eğitim ve sosyal güvenlik hizmetlerine erişim hakkı.

"Dünyanın dört bir yanında emekçilerin krizlerle, derinleşen sosyal eşitsizliklerle, pahalılık ve enflasyonla karşı karşıya olduğu bir dönemde, sendikal ve sosyal haklara yönelik saldırılar olduğu" savunulan açıklamada, adaletli gelir dağılımının önemine işaret edildi.

Savaşların öne çıkarılması ve askeri harcamalara daha fazla kaynak aktarılmasının eleştirildiği açıklamada, Kıbrıs sorununun BM kararlarında belirtildiği şekilde çözülmesinin çevredeki gelişmelere olumlu etkisi olacağı ve Doğu Akdeniz'de barışın hâkim olması çabasına katkı sağlayacağı kaydedildi.

Ülkenin yeniden birleşmesi için verilen mücadelelerle eş zamanlı olarak, kamu hizmetlerinin özelleştirilmesine karşı emek ve sosyal haklarımızı, toplu sözleşmeler ve insana yakışır ücretler için savunma mücadelelerimizi sürdürüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar